Uitstekende service

Alles draait om u. Daarom krijgt u van ons de beste kwaliteit met de beste service. Gescoord met een 9. Omdat we willen luisteren. We zijn u altijd van dienst, ook ’s avonds. Vriendelijk en effectief. Zodat u altijd verder kunt.

 

Uitstekende service

Alles draait om u. Daarom krijgt u van ons de beste kwaliteit met de beste service. Gescoord met een 9. Omdat we willen luisteren. We zijn u altijd van dienst, ook ’s avonds. Vriendelijk en effectief. Zodat u altijd verder kunt.

 

Uitstekende service

Alles draait om u. Daarom krijgt u van ons de beste kwaliteit met de beste service. Gescoord met een 9. Omdat we willen luisteren. We zijn u altijd van dienst, ook ’s avonds. Vriendelijk en effectief. Zodat u altijd verder kunt.

 

Start de keuzehulp

20-03-19 Intramed versie 9.8

Beste gebruiker,

Zojuist is Intramed versie 9.8 op onze website geplaatst. Deze versie heeft weer diverse verbeteringen en vernieuwingen.

ALGEMEEN

E-mailen nota’s naar instellingen

Voortaan kunnen losse nota’s ook beveiligd via e-mail verzonden worden naar bedrijven/instellingen. Het e-mailen van nota’s aan patiënten was al mogelijk

Agenda
In de agenda is de nieuwe knop ‘Vandaag’ toegevoegd zodat je met één klik naar vandaag kunt navigeren. Verder hebben we andere knoppen verduidelijkt en de datum prominenter in beeld gebracht.

Een behandeling die in de agenda staat kan nu ongeacht de status worden gekopieerd tijdens het maken van een nieuwe afspraak. Tot nu toe kon dit alleen met behandelingen met de status ‘Afspraak’.

Verslaglegging

Bij het in gebruik nemen van een behandelrichtlijn worden voortaan vragenlijsten die al aanwezig zijn in de behandelepisode niet meer automatisch online aangeboden. Standaard wordt gekeken of er in de afgelopen 7 dagen vragenlijsten zijn afgenomen. Hiermee wordt voorkomen dat patiënten een vragenlijst dubbel krijgt. Het aantal dagen is aan te passen in de systeemgegevens, bij het veld ‘Geldigheid metingen’. Als een vragenlijst al voorkomt, wordt het behandelplanonderdeel meteen afgerond met de huidige datum in het veld ‘Afgerond op’.

De mogelijkheid voor het selecteren van vragenlijsten, andere meetinstrumenten en formulieren is verbeterd. Het is nu veel duidelijker hoe je meerdere vragenlijsten kunt selecteren. Daarnaast zijn er performance verbeteringen toegevoegd binnen de verslaglegging.

PREM

De CQ-index is binnen Intramed hernoemd naar de nieuwe landelijke naamgeving: PREM
Voor de beroepsgroep podotherapie is het nu ook mogelijk om de PREM-uitvraag te doen.
Daarnaast zijn er flinke performanceverbeteringen doorgevoerd voor tijdens het verzamelen van de PREM-patiënten.

Retourinformatie

Voor diverse declaratiestandaarden is de lijst met retourcodes geactualiseerd conform de Vektis-standaarden. Een afgewezen declaratieregel is hiermee duidelijker, zodat je eventuele problemen direct kunt oplossen en je minder tijd kwijt bent met eventuele telefoontjes naar verzekeraars.

Verdere verbeteringen

  • E-mailen van nota’s van soort ‘Per declaratieregel (incl. zorgactiviteiten MSZ) is nu weer mogelijk.
  • De controle of een medewerker een behandelserie mag inzien werkte niet altijd correct, dit
    is opgelost in deze versie.
  • Retourinformatie ophalen gaf soms ‘Retourinformatie komt al voor (Btrieve 5)’. Dit is nu gecorrigeerd.
  • Er zijn bij diverse onderdelen binnen Intramed performance verbeteringen doorgevoerd.

Fysiotherapie

Landelijke Database Kwaliteit (LDK) Keurmerk Fysiotherapie

De data-aanleveringen voor Landelijk Database Fysiotherapie (LDF) en Landelijke Database Kwaliteit (LDK) zijn aangepast naar de nieuwste KNGF-specificaties. Voor de LDK-export kan nu ook, middels een toestemmingsveld bij de medewerkers, aangegeven worden of zij wel of niet deelnemen aan de data-aanlevering. Ook is de wizard waarmee je de export maakt verduidelijkt en uitgebreid met nieuwe voorwaarden voor aanlevering.

GGZ

DIS-export Gespecialiseerde GGZ
De DIS-export voor de GGZ is aangepast naar de nieuwste standaard. De GA GGZ 9.0 aanleverstandaard gaat in vanaf 1 mei 2019.
Let op: Vanaf 15 april tot en met 30 april kun je geen DIS-export(s) aanleveren aan het DIS.

Jeugdwet iJW2.3
Er zijn wijzigingen gedaan voor de iJW 2.3 (Jeugdwet) die vanaf 1 april gaat gelden. Vanaf deze datum wordt al het Jeugdhulp-berichtenverkeer en de JW303-declaraties in deze iJW2.3 standaard aangemaakt.

Meer weten

De complete inhoud van deze versie vind je in de uitgebreide documentatie in de proactieve help.

Met de e-releasenotes kun je de wijzigingen bekijken middels handige filmpjes. Deze kun je direct bekijken of downloaden.  Het installatiebestand Intramed 9.8 en de releasenotes kun je hier downloaden.

Als je werkt met Intramed Online, word je automatisch geüpdatet naar de nieuwste versie.
Wil je zo snel mogelijk gebruik maken van Intramed 9.8, dan kun je een verzoek indienen.
GGZ praktijken en praktijken die te maken hebben met de Jeugdwet worden automatisch zo snel als mogelijk overgezet naar de nieuwe versie.

Heb je een andere hostingprovider, dan kun je bij hem de aanvraag doen.

Heel veel plezier met deze versie!

Team Intramed