18-03-2021 Nieuwe richtlijnen oefentherapie en kinderoefentherapie

Beste gebruiker,

Voor de oefentherapie en kinderoefentherapie verschijnen binnenkort 2 nieuwe versie: oefentherapie versie 17 en kinderoefentherapie versie 5. Deze nieuwe basisrichtlijnen kunnen geïmporteerd worden via de updateserver (wereldbolletje in de taakbalk van Intramed) zodra de administratie overgaat op de versie 9.17 van Intramed. ( zie ook dit bericht ).

Met deze nieuwe basisrichtlijnen kun je ook de LDO en LIPZ export weer versturen naar het NIVEL.

Alle wijzingen zijn beschreven in de releasenotes, die je in de onderstaande linkjes kunt bekijken:

Kinderoefentherapie:

Oefentherapie:

1.1          Belangrijk bij een nieuwe basisrichtlijn

Indien je formuliersets of eigen aanvullende richtlijnen gebruikt in de huidige basisrichtlijn, dan volgen er een aantal extra handelingen:

  • Gebruik je formuliersets? Dan moet je voor de nieuwe basisrichtlijn nieuwe formuliersets aanmaken Hier lees je hoe dat gaat.
  • Heb je eigen aanvullende richtlijnen? Kijk hier hoe je deze overzet naar de nieuwe basisrichtlijn.

Handig om te weten:

  • Lopende dossiers kunnen geconverteerd worden naar de nieuwe versie van de basisrichtlijn
  • Heb je eigen briefontwerpen gemaakt? Deze worden automatisch overgezet naar de nieuwe basisrichtlijn.
    • Gebruik je de kinderoefentherapie i.c.m eigen briefontwerpen? In je eigen briefontwerpen zul je eventueel gekoppelde meetinstrumenten opnieuw moeten koppelen.
    • Gebruik je de kinderoefentherapie i.c.m onze briefontwerpen? Op onze website kun je de ontwerpen downloaden en importeren, zodat de meetinstrumenten in je briefontwerpen weer gekoppeld zijn.
  • Heb je eigen richtlijn instellingen gedaan zoals de verplichting van velden aangepast? Ook deze worden automatisch overgezet naar de nieuwe basisrichtlijn

1.2          Samenvoeging meetinstrumenten fysiotherapie en meetinstrumenten oefentherapie

In de nieuwe versie van de meetinstrumentenrichtlijn zijn de meetinstrumenten fysiotherapie samengevoegd met de meetinstrumenten oefentherapie. Dit betekent dat alle meetinstrumenten van de fysiotherapie nu ook voor de (kinder)oefentherapie beschikbaar zijn en dat alle oefentherapeuten vanaf 9.17 sneller updates voor meetinstrumenten ontvangen.

Als je deel neemt aan de NIVEL export, dan is het van belang dat je de nieuwe basisrichtlijn met de nieuwe meetinstrumenten richtlijn kunt gebruiken. Meer over de nieuwe NIVEL export lees hier.

Met vriendelijke groet,

Team Intramed