21-02-2022 Nieuwe basisrichtlijn Podotherapie (versie 12)

Beste gebruiker,

De nieuwe basisrichtlijn podotherapie is vanaf nu beschikbaar in Intramed. Deze richtlijn sluit aan bij de NVVP praktijkrichtlijn “Podotherapeutische dossiervorming 2019”.

Met deze nieuwe richtlijn is het aantal velden en formulieren gereduceerd, wat zorgt voor een overzichtelijk dossier en minder administratieve lasten.

Ook geeft de nieuwe richtlijn de podotherapeut meer vrijheid bij het registreren en is er ruimte om van de richtlijn af te wijken. Hierdoor blijft de verantwoordelijkheid voor dossiervorming bij de individuele podotherapeut.

De belangrijkste wijzigingen zijn:

Formulieren

  • Het is in de intake nu mogelijk om de FFI – pijn en activiteit aan te geven met een waarde van 0 tot 100 (met 2 decimalen).
  • De formulieren “Onderzoek” en “Analyse” zijn samengevoegd
  • De aanvullende anamnese kan meerdere keren worden toegevoegd
  • In de aanvullende anamnese wordt bij het aanvinken van diabetes bij medisch het testverslag diabetes mellitus getriggerd
  • Sims classificatie en zorgprofiel staat alleen nog in het testverslag Diabetes Mellitus formulier om in te vullen en niet meer in de aanvullende anamnese.
  • Diverse nieuwe velden zijn toegevoegd of veranderd voor de podotherapeutische dossiervorming
  • Invulinstructies zijn toegevoegd uit de podotherapeutische dossiervorming

Briefontwerpen
De briefontwerpen worden automatisch overgezet naar de nieuwe richtlijn. Er is ook 1 nieuw ontwerp toegevoegd “Toestemmingsformulier”. Deze kan via onze website gedownload en geïmporteerd worden.

Heb je eigen aanvullende richtlijnen? Kijk hier hoe je deze overzet naar de nieuwe basisrichtlijn

Alle aanpassingen kun je hier nalezen.

Alle openstaande dossier kunnen geconverteerd worden naar de versie 12.

Voor het importeren van de richtlijn is de versie 9.21 van Intramed nodig. Via [Help],[Info] zie je welke versie je hebt. De richtlijn kun je importeren via de update server (“wereldbolletje”  in de taakbalk van Intramed).

Tip:

Heb je hierbij hulp nodig? Neem dan contact op met het service centrum ( 0182 – 621 121 of https://www.intramed.nl/service/belafspraak-plannen/ )

Met vriendelijke groet,

Team Intramed