15-12-2022 Invoer nieuwe ZPM-tarieven 2023 wordt vereenvoudigd

Beste gebruiker,

In 2021 is het Zorgprestatiemodel (ZPM) voor de GGZ gestart. Hierbij is, zoals je weet, de oude manier van DBC en productstructuur losgelaten voor de Basis GGZ en Gespecialiseerde GGZ

Met het ZPM is een nieuw tariefstelsel geïntroduceerd, waarbij per tijdseenheid en per GGZ beroep een bijbehorend tarief wordt vastgesteld. Deze tarieven worden jaarlijks opgesteld door de NZa en door Intramed ingebouwd. Via de zorgverzekeraars ontvang je vervolgens jaarlijks de tarieven die worden vergoed en is het bedrag per tijdseenheid een percentage van het NZa tarief.

Het invoeren van deze tarieven kost veel tijd en is een precies klusje. Daarom werken we nu hard aan een oplossing om het in Intramed mogelijk te maken om deze tarieven sneller in te voeren per zorgverzekeraar. Dit scheelt veel handmatig werk!

Eind januari 2023 zal Intramed versie 9.27 uitkomen en zal deze oplossing beschikbaar zijn. Als je via Intramed Online/Compleet werkt, zorgen wij ervoor dat je als één van de eerste klanten hier gebruik  kunt maken van deze mooie functionaliteit. Zodat je begin februari direct kunt declareren.

Let op! Intramed versie 9.27 ontvang je rond eind januari. 
Voer de nieuwe tarieven nu nog niet in totdat je Intramed versie 9.27 hebt ontvangen.
Verder is het goed om te weten, dat de Intramed agenda gewoon kan worden bijgehouden over januari en verder.
We zorgen dat de juiste tarieven worden bijgewerkt in de agenda afspraken nadat je het juiste tarief hebt ingesteld.

Werkzaam in de Jeugd-GGZ?
Mensen die werken in de Jeugd-GGZ hebben we, met het verschijnen van Intramed versie 9.26, al laten weten dat e.e.a. eenvoudiger is geworden. Het is voortaan mogelijk om de tarieven te updaten voor lopende trajecten, zodat dat niet meer handmatig hoeft te gebeuren.

Met vriendelijke groet,
Team Intramed