11-07-2023 Intramed versie 9.31 is nu beschikbaar

Beste gebruiker, 

Het is zover! De nieuwste versie van Intramed (versie 9.31) is voor jou beschikbaar. In deze versie vind je verbeteringen in het declaratieproces, het patiëntportaal en een aantal quick wins.  

Declaratieproces 

We hebben diverse verbeteringen doorgevoerd om het aantal afgewezen declaraties te verminderen: 

  • Het proces om een nieuwe medewerker toe te voegen is verbeterd en versneld. Dit gebeurt nu automatisch op basis van de ZVL-soort en/of ZVL-specialisatie.  
  • In contracten met verzekeraars kun je het soort omzetplafond nu ook instellen in uren.  
  • Het rapport ‘Bewaking ZPM-omzetplafonds’ toont nu – afhankelijk van het soort omzetplafond – per contract de totalen uit de behandelingen in euro’s of uren. 
  • Wanneer een vervanger of stagiair wordt aangenomen als therapeut, krijg je na de bevestiging de vraag of de medewerker toegevoegd moet worden aan contracten (zoals dat ook gebeurt bij het toevoegen van een therapeut). 

Verslaglegging 

Bij het wijzigen van de patiëntstatus naar ‘Niet in behandeling’ kunnen de al ingeplande vragenlijsten worden verwijderd bij het opslaan van de gewijzigde patiëntgegevens. 

Patiëntportaal 

Er wordt een nieuwe versie van het patiëntportaal uitgeleverd. In deze versie (3.8) is het mogelijk om als patiënt je wachtwoord opnieuw in te stellen (onderaan de pagina via de link ‘Wachtwoord wijzigingen’).  

Quick wins (kleine verbeteringen met grote impact) 

Naar aanleiding van de eerdere survey hebben we in deze versie ook weer aan aantal quick wins opgepakt: 

  • Je kunt in Intramed een overzicht uitdraaien waarin de vergoedingen aan medewerkers te zien zijn (via [Rapporten], [Behandelingen], [Vergoedingen]). Je ziet hier de vergoedingen op basis van afspraken op codelijsten met prestatiecodes, maar er zijn ook afspraken mogelijk op basis van codelijsten met verrichtingscodes of overige diensten. En die tellen ook mee voor het budget/de ruimte. Dus die komen nu ook mee in het rapport! 
  • Bij een locatie vind je voortaan het nieuwe veld ‘Omschrijving’. In dit veld kan een omschrijving van een locatie/gebouw worden vastgelegd (en eventueel de route ernaartoe). En die velden kunnen ook in alle briefontwerpen worden opgenomen.   
  • Het is voortaan mogelijk om per gebruikersgroep in te stellen of medewerkers een patiëntnummer kunnen wijzigen. 

Insight 

  • Volgende week zal een nieuw dashboard t.b.v. de Wtza beschikbaar komen. Klik hier om naar de release informatie van Insight te gaan.  

Wijziging in mogelijkheden voor vervangers 

Om de medewerkerslijst overzichtelijk en actueel te houden, is het aantal nieuw in te voeren vervangers beperkt. Je kunt nu net zoveel actieve vervangers instellen als het aantal zorgverleners-licenties (met een max van 15).  Ook kun je vanaf nu een administratief medewerker of vervanger op actief/niet actief zetten bij de medewerkersgegevens.  

Nieuwe Intramed versie 

Vanaf de nacht van 11 op 12 juli worden onze klanten die met Intramed Online/Compleet werken, overgezet naar de nieuwe versie. De klanten die de versie zelf installeren, kunnen deze nu downloaden vanaf onze website. Uitgebreide informatie over alle nieuwe functionaliteiten in deze versie lees je hier.

Ben jij een Mac gebruiker? Vergeet dan niet je workspace te verversen, zodat jij de nieuwste versie kunt gebruiken.

Met vriendelijke groet, 

Team Intramed  

Vanaf dit jaar presenteren we de nieuwe mogelijkheden niet alleen via de releasenotes, maar ook via een webinar. Je hebt daarmee de mogelijkheid om de nieuwe functionaliteiten in werking te zien en direct vragen te stellen. Via deze link kun je je inschrijven voor het webinar. Kun je er niet live bij zijn? Schrijf je toch in, dan krijg je na afloop automatisch de herhaling toegestuurd.