Nieuwe basisrichtlijn Ergotherapie

Beste gebruiker,

De nieuwe basisrichtlijn ergotherapie is nu beschikbaar. Er zijn een aantal velden en formulieren samengevoegd, zodat je sneller de dossiervoering kan doen en meer vrijheid hebt bij het registreren.

Ook is er een meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling toegevoegd.

Brieven

De briefontwerpen inclusief opmaak worden automatisch overgezet naar de nieuwe basisrichtlijn.

Neem jij in je briefontwerpen automatische scores uit meetinstrumenten over? Dan moet je deze opnieuw koppelen. Hier lees je hoe je briefontwerpen aanpast:

Lees meer!

Aanvullende richtlijnen

Heb je zelf aanvullende richtlijnen gemaakt? Hiervan kun je een kopie maken en deze kopie koppelen aan de nieuwe basisrichtlijn. Hier zie je hoe je een kopie maakt. Daarna kun je tabblad 1 van de richtlijn de nieuwe basisrichtlijn selecteren. Zodra je de richtlijn opslaat, is deze direct gekoppeld aan de nieuwe basisrichtlijn.

De volledige releasenotes kun je hier nalezen:

Releasenotes

Belangrijkste wijzigingen

Intake

De velden: ‘Hulpvraag’, ‘Hulpvraag cliëntsysteem’ en ‘Verwachtingen’ zijn samengevoegd tot 1 nieuw veld: ‘Hulpvraag / verwachtingen van cliënt(systeem)’. Ook zijn ‘Beleid verwijzer’ en ‘Reden voor verwijzing’ samengevoegd.

Onderzoek / Analyse

De formulieren ‘Onderzoek’ en ‘Analyse’ zijn samengevoegd. In het onderzoek kun je in 1 opentekstveld het onderzoek noteren. Je hoeft niet meer aan te geven welke soorten onderzoek je hebt verricht.

Meetinstrumenten Intramed

De richtlijn is vanaf nu gekoppeld aan de ‘Meetinstrumenten Intramed’. Hiermee zijn voor de ergotherapie dezelfde meetinstrumenten beschikbaar als voor de andere paramedische beroepsgroepen. Nieuwe meetinstrumenten die Intramed toevoegt zijn dus vanaf nu direct (ook) voor de ergotherapie beschikbaar.

Wil je bladeren in de alleen voor ergotherapie relevante meetinstrumenten? Dat kan ook. Kijk dan bij het toevoegen van een meetinstrument in de “Meetinstrumenten Ergotherapie”:

Nieuwe mogelijkheden Ergotherapie

Behalve de nieuwe basisrichtlijn is de volgende nieuwe richtlijn aan de ergotherapie toegevoegd:

1.1.1 Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Via dit aanvullende formulier kun je de stappen van de meldcode doorlopen. Je voegt de meldcode als formulier toe. De nieuwe richtlijnen importeer je via de updateserver (wereldbolletje in de taakbalk van Intramed). Voor het importeren is minimaal Intramed 9.33 nodig.

Met vriendelijk groet,

Team Intramed