Intramed versie 9.33 vanaf 19 oktober beschikbaar

Beste klant,

 

De afgelopen weken hebben we weer de nodige verbeterslagen gemaakt. Deze verbeteringen worden aangeboden in versie 9.33 welke vanaf donderdag 19 oktober beschikbaar is. Let op, er zit ook een belangrijke oplossing in voor declaraties naar VECOZO: 

Vanaf 22 november 2023 hanteert VECOZO een strengere controle op het type declaratie-bestanden dat je aanlevert. In versie 9.33 zit een oplossing waarmee je voldoet aan deze controle. Zonder versie 9.33 is het niet mogelijk om succesvol te declareren bij VECOZO, dus zorg dat je de nieuwe versie uiterlijk vóór 22 november 2023 installeert!
Werk je met Intramed Online / Compleet? Dan regelen wij dit uiteraard op tijd voor je.

Patiëntportaal
Eerder hebben we gecommuniceerd dat we dit jaar een aantal verbeteringen doorvoeren rondom het Patiëntportaal (onderdeel van Intramed Compleet). In deze versie hebben we daar de laatste punten voor dit jaar van opgepakt:

 • Patiënten kunnen vanaf deze versie makkelijker een afspraak maken voor een nieuwe klacht.
 • Voor het inplannen van een vervolgafspraak zijn diverse verbeterpunten doorgevoerd m.b.t. de stappen binnen het Patiëntportaal.
 • Ook tref je verbeteringen aan voor het inschrijven en afspraak maken bij een nieuwe klacht. Zo ervaren jouw patiënten een consistente beleving binnen het Patiëntportaal.
 • Bij het kiezen van een (voorkeurs) dag/tijd zie je als gebruiker nu altijd de lokale tijden van de praktijk, ook als je in het buitenland bent (en in een andere tijdszone zit). Dit zorgt ervoor dat er geen verwarring kan ontstaan over het geplande tijdstip.

We updaten het Patiëntportaal pas als alle klanten over zijn naar de nieuwe Intramed versie. De verwachting is dat dit ergens in de week na de 9.33 versie plaatsvindt (ca. 27 oktober).

Quick wins (kleine verbeteringen met grote impact)
Naar aanleiding van eerdere onderzoek hebben we in deze versie ook weer twee ‘quick wins’ opgepakt:

 • Bij de grafiek “gewicht” wordt nu een zwarte lijn getoond i.p.v. een rode of groene lijn als er geen streefgewicht is ingesteld. Als er wel een streefgewicht is ingesteld, wordt de lijn in de grafiek wel rood of groen – afhankelijk van dit streefgewicht.
 • Het is vanaf nu mogelijk om notities ook een kleur mee te geven. Hiermee kun je bepaalde notities beter herkennen binnen de agenda (net zoals je dat met afspraken gewend bent).

Meer gemak en tijdsbesparing bij de jaarovergang
Om ervoor te zorgen dat je minder administratieve handelingen hoeft te verrichten komende jaarovergang, zullen we enkele verbeteringen doorvoeren. In deze versie leveren we het eerste verbeterpunt op:

 • Declareren over een verlopen jaar: het is nu mogelijk om alle behandelingen te declareren binnen een gekozen periode, ook als deze periode over meerdere jaren loopt. Er is nu een begindatum toegevoegd waarmee je de periode waarover je wilt declareren zelf kunnen instellen. Dit zorgt ervoor dat je bij een jaarovergang makkelijk de laatste maanden van het vorige jaar kunt meenemen in je declaratieronde (je hoeft dus niet meer twee aparte handelingen per jaar uit te voeren)

Diversen
Er zijn een aantal mooie verbeteringen doorgevoerd. In dit bericht stippen we even de belangrijkste aan!
De volledige lijst aan verbeteringen staat bij de “Nieuwe mogelijkheden” en is hier te downloaden.

 • Verbeteringen in het ZorgDomein-proces: vanaf nu heb je minder handelingen nodig om een patiënt vanuit ZorgDomein af te handelen in Intramed. Zo kan je nu de verwijsbrief direct openen en zijn enkele knoppen omgedraaid om het logischer te maken. Bij het inzien van een verwijsbrief kun je direct al een aantal acties uitvoeren zonder eerst de verwijsbrief te hoeven sluiten en terug te gaan naar het vorige scherm. Ook wordt de verwijsbrief bij het doorzetten van een patiënt naar de aanmeldingenlijst nu automatisch gekoppeld.
 • SMTP gegevens valideren: bij het instellen van de SMTP gegevens is een knop toegevoegd om deze instellingen direct te controleren. Hiermee weet je als gebruiker gelijk dat de instellingen goed staan en dat de e-mails aankomen. Wij adviseren je daarom ook om deze optie altijd te gebruiken bij het instellen of wijzigen van de SMTP gegevens.
 • Declaraties worden vanaf nu afgerond bij het gebruik van kostenplaatsen, dat liep voorheen wel eens vast in bepaalde scenario’s. Je krijgt nu een nette melding wat er nog ontbreekt aan gegevens om deze declaraties ook te kunnen versturen.

Tenslotte attenderen we je graag specifiek op onderstaande wijziging. Deel deze s.v.p. met je collega’s die dit bericht mogelijk niet lezen!.

 • Bij de NIVEL export is de optie ‘automatisch’ weggehaald, omdat die regelmatig voor problemen zorgde. De enige mogelijkheid wordt dus een handmatige export.

Insight
Met Intramed versie 9.33 komen er ook weer wat Insight wijzigingen/verbeteringen:

Nieuwe functionaliteiten:

 • Outcome start en extra: de indicator “aantal episodes chronisch“ was is nu een piechart geworden.
 • Instroom: vanaf nu is in het instroom dashboard een trendlijn te zien van het aantal gestarte klachten, opgesplitst per DT en verwijzing.
 • MDS Lage rug en COPD: uitbreiding en verduidelijking van de aanleverregel.

Verbeteringen:

 • Zorg1: de optelling in de kolom ‘aantal zorgproducten zonder prijsafspraken per diagnose’ komt weer overeen met het staafje ‘exclusies’. Eerder werd hier te veel in meegeteld.
 • COPD dashboardfilter diagnosecode COPD toonde te veel diagnosecodes, dit is opgelost.

Generieke declaratiestandaard
Ook zijn we in deze release al bezig geweest met de nieuwe generieke declaratiestandaard (GDS, vervanger van de bekende PM304 standaard) die vanaf 1 april 2024 ingaat. De bouw hiervan doen wij op de achtergrond en realiseren we in stappen.
Als voorbereiding op de overgang naar generieke declaratie standaard zijn in Intramed alle velden met de tekst ‘Indicatiecode’ hernoemd naar ‘Aanspraakcode’. Aanspraakcode is de nieuwe term die overal gebruikt gaat worden binnen de nieuwe standaard.

Nieuwe Intramed versie
Vanaf de nacht van 18 op 19 oktober worden onze klanten die met Intramed Online/Compleet werken, overgezet naar de nieuwe versie. De klanten die de versie zelf installeren, kunnen deze dan downloaden vanaf onze website. Uitgebreide informatie over alle nieuwe functionaliteiten per versie lees je hier.

Ben jij een Mac gebruiker?
Vergeet dan niet je workspace te verversen, zodat jij de nieuwste versie kunt gebruiken.

Vanaf dit jaar presenteren we de nieuwe mogelijkheden niet alleen via de releasenotes, maar ook via een webinar. Je hebt daarmee de mogelijkheid om de nieuwe functionaliteiten in werking te zien en direct vragen te stellen. Via deze link kun je je inschrijven voor het webinar. Kun je er niet live bij zijn? Schrijf je toch in, dan krijg je na afloop automatisch de herhaling toegestuurd.

 

 

Met vriendelijke groet,

Team Intramed