Het Intramed landschap

Om te begrijpen waar we nu mee bezig zijn en welke stappen we gaan nemen, geven wij eerst meer inzicht in het landschap van Intramed. Wat doe jij als klant in Intramed en wat gebeurt er vervolgens onderwater? Lees hier meer over ons landschap.

 

Let op! In dit stuk gaat het over de route voor onze Intramed Online/Compleet klanten. Werk je op je eigen server of bij een hostingpartij? Dan kan dit anders geregeld zijn.

We gaan het zo simpel mogelijk uitleggen. Als klant wil je iets doen in Intramed. Bijvoorbeeld het opzoeken van een cliënt in de agenda. Intramed gaat vervolgens voor je aan de slag om jouw opdracht uit te voeren en de gewenste informatie (data) op te halen.

Het ophalen van je informatie gaat over verschillende lagen. Er moet een database worden aangesproken waar de data uit opgehaald wordt. De weg naar deze database is niet recht toe, recht aan en loopt via één van onze switches. Vervolgens wordt de route terug naar jou afgelegd zodat de gevraagde info getoond kan worden. Klinkt op zich best simpel toch?

Helaas is het in werkelijkheid minder simpel. De route van jouw data loopt over een smalle kronkelweg. In het landschap van Intramed lopen meerdere van deze wegen waar verkeer overheen gaat. Niet alleen jij, maar ook anderen voeren een opdracht uit. Ook dit verkeer gaat over diezelfde smalle wegen. Met jou zijn er dus vele anderen die voor een hoop verkeer zorgen binnen ons netwerk. Dit verkeer gaat nu kris kras door elkaar. Je kan je voorstellen dat dit verkeer een hoop drukke situaties kan tegenkomen die voor vertraging zorgen.

Op de wegen die in het verleden gebouwd zijn, is nu groot onderhoud nodig. Denk aan het uitbreiden van een snelweg. Om dit onderhoud te kunnen uitvoeren moet er veel gebeuren. In de maandelijkse updates proberen wij je zo goed mogelijk mee te nemen in waar we mee bezig zijn en wat we hebben afgerond.

performance 2022 september

klik op de afbeelding om te vergroten