Home Klantverhalen Toekomstbestendige praktijk mbv eHealth

Een toekomstbestendige praktijk met behulp van eHealth

Inspelen op de toekomst door middel van digitalisering en eHealth is een belangrijk speerpunt van Fysiovisiq. Praktijkhouders Alex van Bruksvoort en Dick Bouwman zijn hier dan ook veel mee bezig, naar tevredenheid van zowel patiënten als de zeventien therapeuten die werkzaam zijn bij de praktijk. Voor een goede implementatie van eHealth speelt een softwareleverancier een grote rol. De verschillende applicaties die gebruikt worden, moeten goed met elkaar gekoppeld zijn en met elkaar kunnen communiceren. In Intramed hebben Alex en Dick naast een goede softwareleverancier, ook een betrouwbare partner gevonden.

Denk in mogelijkheden

Mede door de coronacrisis is de rol van eHealth in een stroomversnelling geraakt bij Fysiovisiq. Net als vele anderen, stonden Dick en Alex in maart voor het blok: dichtgaan of creatief omgaan met de situatie. Alex vertelt: “Door de eerste coronagolf waren ook wij ineens volledig aangewezen op online consulten. Het was de enige manier waarop je patiënten kon blijven behandelen.” Om een verdere uitrol van eHealth te realiseren, deed Fysiovisiq een aanvraag voor subsidie ter promotie van eHealth. Deze aanvraag werd gehonoreerd. Dick zegt: “Met dit bedrag hebben we voor alle medewerkers een laptop aangeschaft zodat ze ook vanuit huis kunnen werken. Ook kregen ze uitgebreide scholing zodat ze leerden hoe ze middels eHealth op een goede manier fysiotherapie kunnen geven.”

“De enige manier waarop je patiënten kon
blijven behandelen was online

Betrouwbare software

De meerwaarde van een goed softwaresysteem bij de uitrol van eHealth komt volgens de heren in verschillende zaken terug. Dick zegt: “Om de patiënt online te kunnen betrekken, moet je op een goede manier een online consult kunnen uitvoeren. Hier moet de hele infrastructuur van de software op ingericht zijn. Intramed regelt dit soort zaken. Naast het volledige EPD bieden de online vragenlijsten ook echt een uitkomst. De patiënt vult thuis rustig de klaargezette vragenlijst(en) in en de gegevens staan direct in Intramed. Hierdoor heeft de fysiotherapeut aan het begin van de behandeling al een groot deel van bijvoorbeeld de anamnesekaart gevuld en kan hij gelijk aan de slag.”

De praktijk maakt bovendien gebruik van de MijnZorgApp (inclusief huiswerkoefeningen.nl), welke geïntegreerd zijn met Intramed. In het geval van Fysiovisiq is dat met Intramed Compleet. Alex zegt: “Door de directe koppeling is het heel gebruiksvriendelijk. Binnen Intramed zie je rechtstreeks welke oefeningen je hebt meegegeven. Alles is overzichtelijk en je kunt gemakkelijk aanpassingen doen wanneer nodig. Bovendien heb ik het idee dat mensen trouwer zijn met oefenen dan voorheen. Onder andere doordat de app ze ondersteunt bij het oefenen en ook automatisch reminders stuurt.”

”De hele infrastructuur van de software moet goed ingericht zijn
om succesvol te zijn

eHealth breed gewaardeerd

Over het algemeen zien de mannen dat de inzet van eHealth breed gewaardeerd wordt. Door personeel, maar zeker ook door patiënten. Dick vertelt: “Sommige patiënten vragen er uit zichzelf naar, anderen zijn juist erg positief verrast als ze de digitale mogelijkheden ontdekken. Ze verwachten niet per se dat een fysiopraktijk zo modern is.” Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een online consult. Alex: “Wanneer mensen afbellen vanwege verkoudheidsklachten, vraagt onze secretaresse standaard of de voorkeur uitgaat naar een nieuwe afspraak of naar een online consult. Langzamerhand kiezen steeds meer mensen voor dat laatste. Zo krijgt een persoon alsnog de zorg die hij of zij nodig heeft.”

”Langzamerhand kiezen steeds meer mensen
voor een online consult

Mix tussen fysiek en online

Ook nu fysieke behandelingen wel weer mogelijk zijn, blijven online consulten een belangrijke rol spelen bij Fysiovisiq. Alex en Dick zien online consulten als een mooie aanvulling op de fysieke behandelingen. Dick vertelt: “Natuurlijk kijken we ook naar de toekomst. Daarin is eHealth absoluut niet bedoeld ter vervanging van fysieke consulten. Wél is het een hele goede ondersteuning.”

”eHealth is geen vervanging
maar wel een hele goede ondersteuning

Visionair

Deze visie van Fysiovisiq sluit aan bij die van Intramed. Dick zegt: “Wij zijn een vooruitstrevende praktijk. Het is prettig dat Intramed onze visie deelt en ons op die manier ook ondersteunt. Het is een heel betrouwbaar bedrijf, we weten wat we aan ze hebben. Ze zijn ook volop aan het ontwikkelen. Hierdoor is en blijft het een heel bestendig systeem waar we als praktijk jaren mee vooruit kunnen.” Alex stemt hier mee in. Hij vertelt: “Intramed heeft echt een visie, dat hebben ze altijd al gehad. Gerard Boschman, de directeur, is visionair binnen zijn eigen bedrijf en rolt dat ook uit. Ze denken echt na over hoe zaken er over tien jaar uit zien en hebben daar vaak gelijk over. Dat is erg prettig.”

Alex van Bruksvoort en Dick Bouwman, praktijkhouders bij Fysiovisiq

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In deze praktijk werken ze met :
Intramed Compleet
MijnZorgApp

Heb je een vraag?

We helpen je graag. Bel of mail ons, dan vertellen we je meer.

0182 - 621 191

ma t/m vr: 08.30 – 17.00 uur

Probeer Intramed 3 maanden gratis!

Wil je ook gebruik maken van alle mogelijkheden die Alex en Dick hebben? Check dan de opties voor jouw praktijk, of vraag direct een adviesgesprek aan. Wil je in de praktijk kennis maken met Intramed? Nieuwe klanten proberen Intramed Compleet 3 maanden gratis!