Home Klantverhalen Veilige en efficiënte communicatie

Veilige en efficiënte communicatie tussen zorgverleners

Wantveld Fysiotherapie biedt naast algemene fysiotherapie ook diverse specialisaties aan. Bovendien maakt de praktijk in Noordwijk deel uit van een samenwerkingsverband met huisartsen, psychologen en diëtisten, waardoor er veel contact is met andere zorgverleners. Een flink deel van de cliënten wordt vaak thuis behandeld. Dan biedt het complete EPD van Intramed volgens Jack Frauenfelder, praktijkhouder en fysiotherapeut bij de praktijk, erg veel gemak. Jack merkt bovendien dat de verwachtingen van eHealth, met name bij jongeren, steeds hoger liggen. Door Intramed zijn ze als praktijk in staat aan die wensen te voldoen.

Overzichtelijke administratie
De samenwerking tussen Wantveld Fysiotherapie en Intramed gaat heel wat jaren terug. Jack: “We werken al meer dan tien jaar met Intramed. Destijds waren we op zoek naar een overzichtelijk automatiseringsprogramma. Intramed kwam al gauw in beeld, met name door goede referenties die we van collega’s ontvingen. Inmiddels zouden we, zeker in het huidige digitale tijdperk, niet meer zonder Intramed willen of kunnen.”

Jack en zijn collega’s maken gebruik van Intramed Compleet en Intramed mobiel. Waar Jack het meest over te spreken is, zijn de administratieve inzichten die Intramed oplevert. “Door Intramed hebben we een sterk administratief systeem, waar niet alleen therapeuten blij mee zijn, maar waar ook onze administratieve afdeling erg tevreden over is. We gebruiken onder andere de statistische modules, waarmee we een efficiënte bedrijfsvoering kunnen realiseren en tegelijkertijd bedrijfsprocessen kunnen sturen.”

“Verwachtingen van e-health, met name bij jongeren,
liggen steeds hoger”

Uitgebreidere service naar cliënten
Daarnaast levert Intramed ook voordelen op voor de cliënten van Wantveld Fysiotherapie. Volgens Jack wordt de verwachting wat betreft eHealth namelijk steeds hoger, met name bij jonge cliënten. Middels Intramed kunnen ze hier goed aan voldoen. “We zien dat jongeren er eigenlijk vanuit gaan dat ze het contact met de fysiotherapeut via hun smartphone kunnen regelen. Daarom is het fijn dat Intramed die mogelijkheid biedt. We willen in de toekomst zeker voorzichtig stappen maken om mogelijkheden voor cliënten uit te breiden”, aldus Jack.

De aanvullende producten die direct gekoppeld zijn aan Intramed, helpen hier ook bij. Jack: “We gebruiken MijnZorgApp, waar de AfsprakenApp en huiswerkoefeningen.nl onderdeel van uitmaken. Dat zijn handige tools waar we heel tevreden over zijn. We ontvangen daar ook hele positieve reacties over van cliënten. Daardoor hebben we de indruk dat de therapietrouw is toegenomen.”

“Met Intramed Mobiel ook onderweg
patiëntgegevens bij de hand”

Een gemakkelijk en geautomatiseerd systeem
Daarnaast helpen de automatiseringsmogelijkheden in Intramed bij de communicatie tussen en de samenwerking met andere zorgprofessionals uit de eerste lijn. “Door onze samenwerking met andere specialisten en huisartsen, is verslaglegging aan hen een dagelijkse praktijk voor ons. Door de standaardbrieven in Intramed is dit proces vereenvoudigd en dat bespaart veel werk”, aldus Jack.

Bovendien kunnen therapeuten locatie-onafhankelijk werken en altijd relevante gegevens inzien. “Doordat Intramed mobiel werkt op smartphones en iPads, hebben alle therapeuten, inclusief degenen die veel onderweg zijn, altijd alle benodigde gegevens bij de hand. Denk aan hun agenda, patiëntkaarten en -informatie. Dat is natuurlijk veel prettiger dan alles bijhouden op papier, wat eigenlijk niet meer van deze tijd is.”

”Hierdoor kunnen wij onze cliënten een uitgebreide service bieden.
Dat is toch ook de toekomt.

Het nieuwe Intramed
De betrouwbaarheid en ondersteuning van Intramed is moeilijk weg te denken uit de dagelijkse praktijk van Fysiotherapie Wantveld. Jack: “Door Intramed zijn we gewend aan een compleet EPD met een heel sterk administratief systeem. Ook bij onduidelijkheden kunnen we snel weer verder, want het Service Centrum is altijd goed bereikbaar.” Jack kijkt uit naar de toekomst en naar de nieuwe versie van Intramed die in het verschiet ligt: “Intramed blijft zich ontwikkelen en zo hoort het ook. Het siert ze dat ze daar hun eindgebruikers bij betrekken. Dat helpt om de dienst logischer en gebruiksvriendelijker te maken. Zelf heb ik laatst bijvoorbeeld deelgenomen aan een usertest en ook zit ik in de klankbordgroep. Ik kijk daarom erg uit naar wat er allemaal nog aankomt.”

”Het siert ze dat ze hun eindgebruikers bij het
nieuwe Intramed betrekken.

Jack Frauenfelder
praktijkhouder en fysiotherapeut bij Wantveld Fysiotherapie

Heb je een vraag?

We helpen je graag. Bel of mail ons, dan vertellen we je meer.

0182 - 621 191

ma t/m vr: 08.30 – 17.00 uur

Probeer Intramed 3 maanden gratis!

Wil je ook gebruik maken van alle mogelijkheden die Jack heeft? Check dan de opties voor jouw praktijk, of vraag direct een adviesgesprek aan. Wil je in de praktijk kennis maken met Intramed? Nieuwe klanten proberen Intramed Compleet 3 maanden gratis!