Home Klantverhalen Zo zit een therapeut nooit te ver weg

Fysiotherapie van die ene specialist aan de andere kant van de provincie

Andries (33 jaar) is fanatiek hardloper. Zo fanatiek zelfs dat hij last kreeg van een overbelaste voetzool. Al googlend kwam hij uit bij een fysiopraktijk die gespecialiseerd is in dit soort hardloopblessures. In Winterswijk notabene. Tja, dat ligt niet echt naast de deur als je zelf in Apeldoorn woont. Daarom was een videoconsult een schot in de roos voor Andries.

Fysiotherapie via een schermpje

“Voordat ik met behandelingen startte, wilde ik graag weten wat er aan de hand was,” vertelt Andries. “Daarom plande ik eerst een videoconsult bij De Rooy Fysiotherapie. Het voordeel daarvan is dat je heel gericht in gesprek gaat. We gingen direct in op mijn klachten en mogelijke oorzaken. Al snel kwam ik erachter dat mijn klachten voornamelijk te verhelpen waren met rust en oefeningen in en rondom huis. Er waren dan ook geen verdere fysieke behandelingen nodig. Toch fijn dat ik voor deze praktische adviezen niet helemaal naar Winterswijk hoefde.”

“Tijdens het videogesprek kreeg ik duidelijke uitleg, tips en tricks. Dat ging hartstikke goed: er was een prettige interactie en er werd goed geluisterd. Het advies was vervolgens heel doelgericht. En dat is precies waar ik naar zocht,” vertelt Andries.

Ik kreeg heel doelgericht advies en
oefeningen die ik gemakkelijk thuis kon doen

Efficiënter kon bijna niet!

Voorafgaand aan zijn videoconsult kreeg Andries een online intakeformulier toegestuurd. “Dit vond ik erg handig. De vragen gingen al heel erg de diepte in: er werden heel specifieke vragen gesteld en er werd goed doorgevraagd. Op die manier was een uitgebreide intake tijdens het videoconsult niet meer nodig. Efficiënter kon bijna niet!” zegt Andries.

Videobellen en meer via de MijnZorgApp

Andries’ fysiotherapeut maakt gebruik van de MijnZorgApp. Gelukkig werkt dit voor Andries ook heel fijn: “De app werkte heel eenvoudig en laagdrempelig, ook voor mensen die niet zo digivaardig zijn. Via de app kon ik gemakkelijk inloggen en de videocall ingaan. Dat werkt niet alleen heel handig en efficiënt, maar is ook erg persoonlijk. Je krijgt alle aandacht van je fysiotherapeut en je hebt écht het gevoel dat je goede zorg krijgt. En daar gaat het om. Wat ik ook heel fijn vond, waren de afspraakreminders. Die heb ik meestal wel echt nodig.”

”Je krijgt alle aandacht van je fysiotherapeut
en je hebt écht het gevoel dat je goede zorg krijgt

Perfecte combinatie van online en offline behandelingen

We vroegen Andries: stel dat je (onverhoopt) weer fysiotherapie nodig hebt, zou je dan gedeeltelijk online behandelingen willen krijgen? Hij antwoordde: “Jazeker, dat lijkt me een heel fijne combinatie. Ik denk wel dat een face-to-face intake fijn is als je een langer traject ingaat. Maar videoconsulten kunnen zeker ondersteuning bieden tussen de fysieke behandelingen door. In mijn geval was de MijnZorgApp in ieder geval dé perfecte uitkomst.”

Andries, cliënt bij Fysiotherapie de Rooy in Winterswijk

 

 

 

 

Deze cliënt gebruikt MijnZorgApp via de fysiotherapiepraktijk

Heb je een vraag?

We helpen je graag. Bel of mail ons, dan vertellen we je meer.

0182 - 621 191

ma t/m vr: 08.30 – 17.00 uur

Probeer Intramed 3 maanden gratis!

Wil jij net als de fysiotherapeut van Andries cliënten die ver weg wonen goed kunnen behandelen? Check dan de opties voor jouw praktijk, of vraag direct een adviesgesprek aan. Wil je in de praktijk kennis maken met Intramed? Nieuwe klanten proberen Intramed Compleet 3 maanden gratis!

Adviesgesprek aanvragen