Home Klantverhalen Omscholen tot logopedist: Liesbeth deed het!

Omscholen tot logopedist op je 40ste: Liesbeth waagde de sprong!

Toen haar dochter logopedie kreeg, gingen er bij Liesbeth allerlei radars draaien. “Wát een mooi beroep is dat toch!” Van huis uit is Liesbeth ICT’er, maar bits en bytes maakten haar niet meer blij. Ze besloot haar hart te volgen en startte in 2014 met de opleiding logopedie. In 2020 trok ze de stoute schoenen aan: ze opende haar eigen logopediepraktijk! Liesbeth vertelt over haar proces én geeft goudeerlijke tips voor andere beginnende logopedisten. 

Of  lees hier het verhaal van Liesbeth:

Logopedie = werken vanuit je hart

Liesbeth beloofde zichzelf altijd: “Als ik me laat omscholen tot logopedist, dan doe ik dat echt voor mezelf. Vanuit mijn hart. Dat is ook waarom ik een eigen praktijk ben gestart.” Die manier van denken en werken wil ze andere logopedisten ook meegeven: “Doe waar jij goed in bent en geef dingen uit handen waarvoor je niet bent opgeleid. Dat levert efficiëntie op, beloofd!”

“Ik ben echt alleen maar met mijn cliënten bezig.
Zij krijgen de volle aandacht

Handig, zoveel ICT-kennis

Op 1 januari 2020 opende Liesbeth haar logopediepraktijk SpreekSamen. Nog nét voor corona uitbrak. “Jeetje, dat was wel even spannend,” vertelt Liesbeth. Toch gaat haar praktijk nu al als een speer. “Ik werk op dit moment nog steeds parttime als ICT’er, maar mijn doel is om fulltime logopedist te worden.” Bijkomend voordeel: al die ICT-kennis en -kunde komt flink goed van pas. Zo bouwde ze haar eigen website en probeert ze zelf alles zoveel mogelijk te digitaliseren. En daar heeft onze logopedie software zeker bij ondersteund.

Nul omkijken naar financiën

“Ik geef toe: administratie is niet mijn sterkste kant. Bovendien wil ik gewoon kinderen helpen met logopedie,” zegt Liesbeth. Na grondig marktonderzoek koos Liesbeth voor Intramed, inclusief de koppeling met D-Pay. “Met D-Pay regel ik mijn facturering. Hier ben ik zo ontzettend blij mee. Ik heb nul omkijken naar de financiële kant van mijn bedrijf.”

”Ik heb dankzij D-pay het gedeclareerde
bedrag altijd al binnen 2 dagen op mijn rekening

Volledig (en veilig!) uit handen geven 

Liesbeth werkt met Intramed Compleet. Daarmee laat ze zich volledig ontzorgen en worden backups opgeslagen. “Zo weet ik zeker dat alles goed en veilig geregeld is. Je bespaart ook op je eigen kostbare tijd. Eerlijk? Ik besteed maar maximaal 10 minuutjes per maand aan mijn administratie. Ik zet alles in Intramed, klik op ‘maand inboeken’ en de declaraties vliegen allemaal in één keer de deur uit. En natuurlijk: ik gebruik vast nog niet alle functionaliteiten binnen Intramed. Als mijn praktijk straks op rolletjes loopt, duik ik nog dieper in alle mogelijkheden!”

 

Hé logopedist, doe waar je goed in bent 

Wil jij ook een logopediepraktijk starten of wil je de jouwe optimaliseren? Dan drukt Liesbeth je nog één keer op het hart: “Doe waar je goed in bent. Schroom niet om dingen neer te leggen bij specialisten. Dan houd jij meer tijd over voor waar het écht om draait: logopediebehandelingen geven. Deze investeringen zullen je heel veel opleveren. En uiteindelijk zul je merken dat het financieel een stuk voordeliger is.”

 

 

 

 

In deze praktijk  werken ze met:
Intramed Compleet
D-Pay

Liesbeth praktijkbeeld 3
Liesbetj praktijkbeeld 4
Liesbeth achter pc
Liesbeth praktijkbeeld 1

Heb je een vraag?

We helpen je graag. Bel of mail ons, dan vertellen we je meer.

0182 - 621 191

ma t/m vr: 08.30 – 17.00 uur

Probeer Intramed 3 maanden gratis!

Wil je ook gebruik maken van alle mogelijkheden die Liesbeth heeft? Check dan de opties voor jouw praktijk, of vraag direct een adviesgesprek aan. Wil je in de praktijk kennis maken met Intramed? Nieuwe klanten proberen Intramed Compleet 3 maanden gratis!

Adviesgesprek aanvragen