Home Klantverhalen Modern en intuïtief epd werkt sneller

Sneller werken door een modern en intuïtief EPD

Fysiomed is een groot sportmedisch centrum in Amsterdam. Met veertig therapeuten en twaalf disciplines onder één dak, is verslaglegging een belangrijke factor om de overdracht tussen collega’s te regelen. Joris van de Wiel, fysiotherapeut en kwaliteitsmanager bij Fysiomed, gaat onder andere over de dossiervoering en het kwalitatief functioneren van de fysiotherapie. Daarvoor is een goed EPD cruciaal. Al twaalf jaar maakt hij hiervoor gebruik van Intramed. In die tijd is er veel veranderd, zo merkt ook Joris. Niet alleen in de wereld van fysiotherapie, maar ook wat betreft technologische mogelijkheden. Hij is zodoende graag betrokken bij de ontwikkeling van Intramed nxt, waar hij erg enthousiast over is.

Toe aan vernieuwing

Begin 2020 was Joris één van de klanten die meedeed aan een brainstorm over Intramed nxt. Hij vond het leuk om mee te denken over waar verbeterpunten liggen. Joris vertelt: “Het is fijn dat Intramed met hun tijd meegaat door te ontwikkelen en dat ze hierbij klanten vragen naar hun mening. Tijdens de brainstorm werden er open vragen gesteld over hoe wij vonden dat een programma dient te functioneren. We moesten uittekenen hoe zo’n scherm er voor ons uit zag en wat bijvoorbeeld op de voorgrond moest staan.”

“In het huidige Intramed sluit een term soms net niet goed aan
bij wat er ingevuld moet worden. Bij Intramed nxt klopt dit wel

Strak, snel en intuïtief

Na de brainstorm ging het team van Intramed aan de slag met de uitkomsten. Er werden verschillende onderdelen uitgewerkt, die vervolgens getest werden door klanten. Joris deed mee aan de test voor patiëntregistratie. Hij vertelt: “Ik kreeg de opdracht om een afspraak voor een patiënt in te plannen. Je ziet dan een scherm en je moet zelf bedenken hoe je de opdracht vervolgens gaat uitvoeren. Mijn eerste indruk was dat het echt een gigantisch verschil is met de versie van Intramed die we nu nog gebruiken. Het is strak, snel en bovenal veel intuïtiever.”

Sneller werken door minder fouten

Waar Joris bij het huidige Intramed soms nog pijnpunten ervaart, is dat bij Intramed nxt niet meer het geval. “In het huidige Intramed sluit een term soms net niet goed aan bij wat er ingevuld moet worden. Bij Intramed nxt klopt dit wel. Ook zitten de knoppen op logische plekken, waardoor je geneigd bent een duidelijkere volgorde aan te houden. Daarnaast ben ik erg tevreden met het feit dat er niet voor iedere handeling telkens een nieuw venster opent, maar dat het ene venster zich automatisch sluit wanneer een ander venster opent. Alle verbeteringen samen zorgen ervoor dat je gestructureerd en sneller werkt, minder fouten maakt en zeker weet dat je geen zaken overslaat”, aldus Joris.

”Hoewel functionaliteit natuurlijk het voornaamste is, wil je toch een bepaalde look en feel hebben bij een besturingssysteem. Gelukkig heeft het nieuwe Intramed het allebei

Mooi én functioneel

Naast functionaliteit, wil het oog natuurlijk ook wat. Ook op dit vlak voldoet Intramed nxt aan de wensen. Joris vertelt: “Hoewel functionaliteit natuurlijk het voornaamste is, wil je toch een bepaalde look en feel hebben bij een besturingssysteem. Gelukkig heeft het nieuwe Intramed het allebei. Daar zijn hele mooie stappen in gezet.”

Al met al is Joris erg tevreden met de ontwikkelingen die gaande zijn. “Ik vind het echt noemenswaardig hoe veel positiviteit en energie Intramed steekt in dit nieuwe pakket”, aldus Joris. “De achterstand die ze hadden, wordt nu ruimschoots goedgemaakt. Hierdoor gaat Intramed ons als praktijk nog meer opleveren. De ambitie om klanten het allerbeste systeem te leveren, spat er vanaf. Door wat ik heb gezien, heb ik er alle vertrouwen in dat ze dit gaat lukken. Ik kijk uit naar het moment waarop we Intramed nxt gaan gebruiken.”

Joris van de Wiel, fysiotherapeut en kwaliteitsmanager bij Fysiomed

In deze praktijk  werken ze met:
Intramed Plus

Joris met patient knie
Joris in oefenzaal
Joris loopband

Heb je een vraag?

We helpen je graag. Bel of mail ons, dan vertellen we je meer.

0182 - 621 191

ma t/m vr: 08.30 – 17.00 uur

Probeer Intramed 3 maanden gratis!

Wil je ook gebruik maken van alle mogelijkheden die Joris heeft? Check dan de opties voor jouw praktijk, of vraag direct een adviesgesprek aan. Wil je in de praktijk kennis maken met Intramed? Nieuwe klanten proberen Intramed Compleet 3 maanden gratis!