Home Klantverhalen Van papieren dossier naar werken in de cloud

Van papieren dossier naar werken in de cloud

Een uitpuilende archiefkast met honderden papieren dossiers. Kun jij je dat nog voorstellen? Bij psychologiepraktijk Van Buuren was dit tot voor kort aan de orde van de dag. Omdat deze praktijk hard groeit (al 6 vestigingen!), was de overstap naar een elektronisch patiëntendossier een must. Praktijkhoudster Melissa van Buuren vertelt over de soepele switch naar werken in de cloud.

Groeiende praktijk = meer behoefte aan efficiëntie

Melissa: “Voordat we met Intramed werkten, hadden we helemaal nog geen digitaal softwarepakket. We deden alles nog ouderwets met papieren dossiers. Je kunt je voorstellen: dat werd een heel grote archiefkast.” In 2019 stapte psychologiepraktijk Van Buuren over naar het elektronisch patiëntendossier van Intramed. “Met één druk op de knop heb je het dossier voor je neus. Die efficiëntie is wel nodig aangezien we hard groeien,” vertelt Melissa trots.

Switchen naar een epd is een eitje 

“Heel eerlijk: ook het kostenplaatje telde mee in onze keuze voor Intramed,” aldus Melissa. “Qua prijs-kwaliteitverhouding stak Intramed er met kop en schouders bovenuit. Bovendien kreeg ik direct een goed gevoel bij Intramed: ik werd vriendelijk te woord gestaan en er werd meteen meegedacht. Ook namen ze me bij de hand bij iedere stap. Zo werd de overgang naar werken in de cloud een eitje.”

“Intramed nam me bij de hand
gedurende iedere stap richting het epd

 Laagdrempelige en persoonlijke helpdesk 

“Het allerfijnste van Intramed vind ik de laagdrempelige en persoonlijke helpdesk. Iedereen is echt heel vriendelijk en de servicemedewerkers zijn in de breedte geschoold over het systeem. Nooit blijft er een vraag onbeantwoord. En als ik bel, weten ze precies hoe ze mijn naam spellen en bij welk bedrijf ik hoor. Dat is superfijn én past exact bij hoe wij zelf werken: onze behandelaars zijn eveneens heel betrokken en weten wie hun cliënt écht is.”

Welke functionaliteiten gebruik je? 

Melissa en haar collega’s maken gebruik van Intramed Compleet. Binnen dit pakket maken ze onder andere gebruik van de vragenlijst-templates en de agendafunctie. En het belangrijkste: het epd toont voor hen heel volledige dossiers. Mét sessieverslagen en ingevulde vragenlijsten. “Dit werkt hartstikke goed en is aardig volledig. Alles wat je nodig hebt, zit in Intramed.” De Van Buuren-psychologen maken tot slot gebruik van de koppeling met Zorgdomein voor de verwijzingen die binnenkomen via de huisartsen. “Ook dit werkt heel soepel,” zegt Melissa.

 “Alles wat je nodig hebt, zit in Intramed

Privacy is 100% gewaarborgd 

Privacy en vertrouwelijkheid is uiteraard heel belangrijk in het psychologenvak. Melissa: “Het voordeel van Intramed is dat je per therapeut kan instellen wat zijn of haar rechten zijn. Zo zijn de dossiers niet zomaar inzichtelijk voor iedere behandelaar. Daarnaast moet je veel verschillende autorisatie-stappen doorlopen om in te loggen in het systeem. Soms tot het irritante toe, maar het geeft mij wel een gevoel van veiligheid, zekerheid en privacy.”

Het loopt allemaal zo gesmeerd! 

“Wij zijn heel blij met Intramed. Zo’n softwarepakket is een ontzettend ingewikkeld systeem door al die koppelingen. En toch loopt het allemaal zo gesmeerd! Als Intramed nog met een stukje design- en gebruikersinnovatie aan de slag gaat, wordt het helemaal top.” Nou, dat komt goed uit Melissa. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt. Wordt vervolgd!

 

Melissa van Buuren, praktijkhouder en psycholoog bij psychologiepraktijk van Buuren

In deze praktijk  werken ze met:
Intramed Compleet

Heb je een vraag?

We helpen je graag. Bel of mail ons, dan vertellen we je meer.

0182 - 621 191

ma t/m vr: 08.30 – 17.00 uur

Probeer Intramed 3 maanden gratis!

Wil je ook gebruik maken van alle mogelijkheden die Melissa heeft? Check dan de opties voor jouw praktijk, of vraag direct een adviesgesprek aan. Wil je in de praktijk kennis maken met Intramed? Nieuwe klanten proberen Intramed Compleet 3 maanden gratis!

Adviesgesprek aanvragen