Aangifte inkomstenbelasting

12 april 2022 – Het is weer die tijd van het jaar: tijd voor je belastingaangifte. Ieder jaar opnieuw weer de stress van de juiste gegevens bij elkaar zoeken. Maar niet als je werkt met Intramed. Voor de gegevens van je zakelijke inkomstenbelasting kun je eenvoudig een uitdraai maken.

Hoe doe je dat?
Voor je aangifte heb je de balans per 31 december nodig en de winst-en-verliesrekening over het afgelopen jaar. Op de balans staat de waarde van je bezittingen en schulden van je praktijk en op de winst-en-verliesrekening staan de inkomsten en kosten van je praktijk. In Intramed vind je beiden op één handig overzicht. Zorg er wel voor dat je het voorgaande jaar hebt afgesloten voordat je de uitdraai gaat maken.

Hoe sluit ik het voorgaande jaar af?

Als je de aangifte laat doen door een boekhouder of accountant, kan hij/zij ook vragen om een proef- en saldibalans, de saldilijst van je debiteuren en/of crediteuren en het rekeningoverzicht. Deze kun je, net als de balans, opslaan als .pdf-bestand en aan je boekhouder geven. Ook kun je de gegevens als een boekhoudexport aanleveren. Hij/zij kan ze dan inlezen in het boekhoudprogramma en direct verwerken.

Meer informatie over het doen van je aangifte vind je op de website van de Belastingdienst.

Het hele jaar inzicht in je financiële gegevens?
Wil je het hele jaar inzicht in zowel je financiële als zorginhoudelijke gegevens, kijk dan eens naar onze gratis dienst ‘Intramed Insight’.

Maak een belafspraak met het Service Centrum
Wil je hulp of advies van het Service Centrum, maar heb je geen tijd om in de wacht te staan? Maak een belafspraak!
Voor deze mogelijkheid geef je zelf aan op welke dag(en) en tijd(en) je het liefst gebeld wilt worden door één van onze deskundige collega’s.
Belafspraak maken