Help mee aan e-bikes voor Covid-19-revalidatie

16 november 2021 – Omdat ook wij ons steentje willen bijdragen een aan groenere, duurzamere wereld, versturen we vanaf 1 januari 2022 de facturen alleen nog per e-mail.

Ook handig is een automatische incasso. Met een automatische incasso gaat alles automatisch en betaal je nooit te laat. Ben je het niet eens met een afschrijving? Dan boek je die eenvoudig terug.

Pas jij die instellingen aan? Dan geven we met liefde – namens jou – een deel van die efficiencyslag aan een initiatief waar we achter staan.

Facturatie instellingen aapassen

Voor elke wijziging in digitale facturatie en/of incasso-instelling geven we 2 euro aan dit mooie initiatief. Let op: de deadline hiervoor is 20 november 2021. Dan gaan je wijzigingen mee vanaf het nieuwe jaar. Je instelling(en) aanpassen kan hier:

Opgeven digitaal factuuradres >

Activeren incasso >

Waarom een e-bike actie?

De afdeling longrevalidatie van het Radboudumc behandelt patiënten met een complexe chronische longziekte en daarnaast nu ook patiënten die als gevolg van Covid-19 infectie longklachten en beperkingen ervaren. De interdisciplinaire behandeling richt zich op het verminderen van klachten en beperkingen, het verbeteren van het lichamelijk functioneren en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Een  belangrijk persoonlijk doel voor veel patiënten is het weer zelfstandig kunnen fietsen en de actieradius te vergroten. Door te oefenen van het fietsen op een e- bike en de wijze van fietsen aan te passen aan de fysieke mogelijkheden ervaren patiënten dat het fietsen weer mogelijk is. Dit is direct van positieve invloed op fysiek functioneren en de kwaliteit van leven.

 

Ervaring van een revalidant:

“Voordat ik hier kwam revalideren kon ik op mijn eigen fiets nog net het einde van de straat halen. Gedurende de revalidatie heb ik geleerd om te fietsen met een e-bike. Hierdoor ervaar ik minder last van mijn klachten en beperkingen en kan ik weer fietsen met mijn gezin.”

 

Deze bijdrage is mede tot stand gekomen door Walter Croonen, bewegings- en psychomotorisch therapeut longrevalidatie