Uitstekende service

Alles draait om u. Daarom krijgt u van ons de beste kwaliteit met de beste service. Gescoord met een 9. Omdat we willen luisteren. We zijn u altijd van dienst, ook ’s avonds. Vriendelijk en effectief. Zodat u altijd verder kunt.

 

Uitstekende service

Alles draait om u. Daarom krijgt u van ons de beste kwaliteit met de beste service. Gescoord met een 9. Omdat we willen luisteren. We zijn u altijd van dienst, ook ’s avonds. Vriendelijk en effectief. Zodat u altijd verder kunt.

 

Uitstekende service

Alles draait om u. Daarom krijgt u van ons de beste kwaliteit met de beste service. Gescoord met een 9. Omdat we willen luisteren. We zijn u altijd van dienst, ook ’s avonds. Vriendelijk en effectief. Zodat u altijd verder kunt.

 

Start de keuzehulp

Inhoud Intramed versie 9.6

3 december 2018 – Op dit moment zijn we druk bezig met Intramed versie 9.6; de eindejaarsversie. Wij willen deze rond half december gaan uitleveren. Een versie waarin naast wettelijke zaken ook een aantal andere mooie oplossingen zitten. Zo zijn we bezig Intramed mobiel uit te breiden en wordt het EPD verder geautomatiseerd.

De wettelijke aanpassingen worden in Intramed versie 9.6 verwerkt voor een aantal beroepsgroepen. Voorbeelden zijn aanpassingen voor tarieven en tabellen vanuit de NZA voor de GGZ en MSZ en zijn de gegevens gewijzigd in de UZOVI-tabel.

Eén van de grote aandachtspunten in deze versie is de mogelijkheid om beveiligde e-mails via ZorgMail te kunnen versturen. Deze secure mailfunctie geldt voor de te verzenden mail vanuit Intramed. Wanneer je werkt met ZorgMail (Edifact) via Enovation, wordt het straks ook mogelijk om veilige communicatie met je cliënten te voeren. Bijvoorbeeld wanneer je je factureren per e-mail naar je cliënten verstuurd.

EPD verder geautomatiseerd
In veel gevallen bepaalt een klacht en zorgzwaarte welke behandelrichtlijn gebruikt moet worden. Vanaf deze versie wordt het mogelijk dat de behandelrichtlijn automatisch gekozen wordt op basis van de klacht en zorgzwaarte. Ook in je eigen verslagleggingsrichtlijnen kun je die mogelijkheid toepassen.

Intramed mobiel
Intramed mobiel is gekoppeld aan Intramed en in de nieuwe versie van Intramed mobiel wordt het mogelijk om een agenda item zoals een handeling te verwijderen. Daarnaast wordt het mogelijk om bij een afspraak het sessiejournaal in te vullen. De velden SOEP, overleggegevens en gemaakte afspraken zijn invulbaar. Ook is het hoofddoel beschikbaar. Dit is de eerste stap in het mogelijk maken van verslagleggen in Intramed mobiel.

Overig
Daarnaast nemen we weer een flink aantal kleinere oplossingen mee in deze versie:

  • Famed: we gaan het mogelijk maken om het e-mailadres van de patiënt (bij toestemming) mee te sturen met de declaratie naar Famed. Wanneer je gebruik maakt van de dienst “digitale nota” van Famed kun je de patiënt digitaal de factuur sturen.
  • Fysiotherapie/Oefentherapie: de indicatiecode kan straks geselecteerd worden in de afsprakenwizard.
  • BIG nummer: volgens een wetswijziging die waarschijnlijk begin 2019 van kracht wordt, moeten zorgverleners met een BIG-registratie hun BIG-nummer aan de patiënt melden. Dat zou je bijvoorbeeld op een brief of nota kunnen doen. Daarom is het vanaf deze versie mogelijk om het BIG-nummer op te nemen in brief- en e-mailontwerpen.
  • Podotherapie: als Podotherapeut werk je ook met declaratietrajecten. Er mag gedeclareerd worden per kwartaal voor bijvoorbeeld het diabetes programma. Vanaf Intramed 9.6 wordt het mogelijk om vanaf het huidige kwartaal te declareren.
  • De CQ-index (PREM): deze wordt voor Mediquest, Qualizorg en QDNA gewijzigd. Het 2x uitvragen per klacht binnen 365 dagen wordt een stuk eenvoudiger en gaat geheel automatisch.
  • Retourcodes: vanuit Mediquest wordt het mogelijk om ook nieuwe retourcodes uit te wisselen, zodat veel duidelijker is welke correcties doorgevoerd moeten worden voor een succesvolle aanlevering.
  • Uitbreiding meetinstrumententabel: binnen het EPD wordt de meetinstrumententabel uitgebreid ter voorbereiding op MKIB 6.0 die begin 2019 zal worden gebouwd. In deze tabel worden nieuwe meetinstrumenten opgenomen die ingezet kunnen worden.
  • E-mailadres: er kan worden aangegeven dat een patiënt geen e-mailadres heeft. Dat is handig, omdat je daarmee ziet dat het e-mailadres al wel is uitgevraagd bij de cliënt.
  • Nieuwe CSI codes: voor fysio- en oefentherapie worden 5 nieuwe CSI codes (Indicatiecodes) t.b.v. COPD toegevoegd.
  • Overnemen diagnosecode: Bij het toevoegen van een vervolgbehandelserie werd de “Verwijsdiagnose:” wel getoond, maar niet in de behandelserie overgenomen. Dit wordt nu hersteld.

Twinfield koppeling
De Twinfield koppeling wordt uitgebreid. Tot nu toe werden de grootboekposten alleen overgezet vanuit Intramed naar Twinfield. Er komt een uitgebreidere koppeling, waarbij ook de verwerkte betalingen in Twinfield worden doorgezet naar Intramed. Hier wordt op dit moment hard aan gewerkt, zodat we deze nieuwe functionaliteit in januari uit kunnen leveren.