Intramed versie 9.12 is nu beschikbaar

19 maart 2020 – Kort geleden is Intramed versie 9.12 op onze website geplaatst. Deze versie kent weer diverse verbeteringen en vernieuwingen. Zoals een snellere agenda-wizzard, verbeterde online inschrijving en de koppeling met Twinfield is verbeterd. Maar er is nog meer…

Download versie 9.12

Nieuw in Intramed versie 9.12

VOOR ALLE BEROEPSGROEPEN

Agenda

Bij het werken met de wizard “Plannen van een afspraak” zijn er aanzienlijke snelheidsverbeteringen behaald. Hiermee worden er sneller beschikbare dagen en tijden gevonden. Daarnaast is het nu ook mogelijk om in deze wizard al vast te leggen dat een patiënt geen e-mailadres heeft.

Vernieuwde Online inschrijving

We hebben meerdere verbeteringen doorgevoerd voor de vernieuwde Online inschrijving, waaronder een aantal snelheidsverbeteringen. Daarnaast wordt de keuze voor een behandellocatie standaard uitgeschakeld bij de inschrijving als er geen locaties zijn of er geen locaties voorkomen in je agendaroosters. De vernieuwde Online inschrijving zal kort na de uitlevering van versie 9.12 voor iedereen die al gebruik maakt van de Online Diensten, beschikbaar gesteld worden. Je ontvangt hierover een apart bericht via onze berichtendienst.

Twinfield

De koppeling met Twinfield is veiliger geworden. Voorheen werd er connectie gemaakt met Twinfield door middel van gebruikersnaam en wachtwoord. Dit is vervangen door middel van OpenID Connect. Bij de eerste keer exporteren naar Twinfield in versie 9.12, zal je éénmalig moeten inloggen op de website van Twinfield om de connectie te maken.

Veilig mailen

We hebben een wijziging doorgevoerd omtrent het veilig mailen middels ZIVVER of ZorgMail Secure e-mail. Je kunt voortaan zelf bepalen of een mail middels “Veilig Mailen” verstuurd moet worden. Dit zorgt ervoor dat een patiënt geen onnodige stappen hoeft te nemen om een e-mail te lezen die je naar hem hebt verstuurd.

OVERIGE VERBETERINGN

  • Declaratieproblemen omtrent rubriek “0411 Aantal prestaties” zijn verholpen.
  • Bij het declareren (declaratiestandaard “Paramedische hulp”) wordt voortaan gecontroleerd, of er een logische combinatie is ingevuld bij de velden “Binnenkomst” en “Verwijzer” in de behandelserie.
  • Controles bij het opbouwen van de verzamelstaat zijn verbeterd.
  • Volgorde van de keuzemogelijkheden kunnen aanpassen bij “Praktijk gevonden via”.
  • Volgorde van de keuzemogelijkheden kunnen aanpassen bij “Locaties”.

FYSIOTHERAPIE EN OEFENTHERAPIE

  • In deze versie is de uniforme DCSPH lijst geüpdatet naar de laatste versie. Dit zorgt ervoor dat je alleen maar relevante diagnosecodes kunt selecteren. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat er alleen maar numerieke tekens getypt kunnen worden in het veld “VNZ-diagnosecodelijst fysioth./oefenth.” of “Paramedische lijst oefentherapie Cesar”.

GGZ

  • Bij het toevoegen van een nieuwe codelijst (ook bij het aanmaken van een nieuwe administratie) worden voor de Generalistische Basis GGZ de nieuwste actuele tarieven voor 2020 gebruikt. Tijdens de conversie worden de door Intramed versie 9.11 toegevoegde tarieven voor 2020 gewijzigd naar de nieuwe tarieven. Dit gebeurt alleen als deze inmiddels niet handmatig zijn aangepast.
  • Als je werkt met DBC’s, kun je voortaan een 2e hoofdbehandelaar (regiebehandelaar) registreren als die afwijkt van degene die destijds de diagnose heeft gesteld.

GGZ JEUGD

  • Per 30-03-2020 gaat de iJW 2.3 over naar iJW 2.4. De nieuwe iJW 2.4 standaard hebben we in deze versie van Intramed gebouwd. Het is zo gebouwd dat per 30-03-2020 automatisch de nieuwe standaard wordt gebruikt. Je hoeft hier verder niets voor te doen.

Meer informatie

De complete inhoud van deze versie vind je
in de uitgebreide documentatie in de proactieve help.

Met de e-releasenotes kun je de wijzigingen bekijken middels handige filmpjes.
Deze kun je direct bekijken of downloaden. Het installatiebestand Intramed 9.12 en de releasenotes kun je hier downloaden.

Als je werkt met Intramed Online, word je automatisch geüpdatet naar de nieuwste versie.
Wil je zo snel mogelijk gebruik maken van Intramed 9.12, dan kun je een verzoek indienen.