Intramed versie 9.16 beschikbaar

4 januari 2021  – 31 december is Intramed versie 9.16 beschikbaar gekomen. Deze versie kent weer diverse verbeteringen en vernieuwingen. Een aantal zaken lichten we graag even uit. De complete lijst met wijzigingen vind je in de releasenotes verderop in dit bericht.

Download versie 9.16

Nieuw in Intramed versie 9.16 

VOOR ALLE BEROEPSGROEPEN

Patiëntportaal
Het kon voorkomen dat een patiënt bij de verkeerde therapeut werd ingepland, dat hebben we opgelost.

Twinfield
Het importeren van de Twinfield betalingen in Intramed was erg traag. In sommige gevallen liep Intramed zelfs vast. Vooral bij Memoriaal-boekingen was dat een probleem. Vanaf deze versie zal het ophalen van betalingen een stuk sneller zijn.

Export Qualiview
Er waren wat problemen met huisnummers en toevoegingen in de export naar Qualiview. Dat hebben we in deze versie opgelost.

Export Patiënten/behandelingen
Wanneer een export “Patienten/behandelingen” werd uitgevoerd met een datumfilter bij behandelingen of verrichte activiteiten, kon er een foutmelding komen. Dit is opgelost.

Export LDK hernoemd naar export NIVEL
Omdat de specificaties voor de LDK-export exact hetzelfde zijn voor de LDO en NZR, is het handiger om deze exports onder één exportnaam te hangen. Overal waar LDK stond, is daarom de naam vervangen voor: NIVEL(-export).

VOOR OEFENTHERAPIE
De NIVEL zal per januari de Landelijke Informatievoorziening Paramedische Zorg (LiPZ) gaan uitfaseren. Deze wordt vervangen door de Landelijke Database Oefentherapie (LDO). Wij hebben in deze versie van Intramed de LiPZ export verwijderd en de LDO export (NIVEL export) mogelijk gemaakt.

VOOR GGZ
Voor zowel de Generalistische Bass GGZ als de Gespecialiseerde GGZ is er voor 2021 weer een nieuwe codelijsten release. Deze codelijsten zijn geïmporteerd in Intramed 9.16. Daarnaast zijn de tarieven voor de Generalistisch Basis GGZ geüpdatet tijdens de conversie.

Jeugdhulp
Voor de Jeugdhulp hebben we de iJW 3.0 geïmplementeerd. Deze zal de iJW 2.3 vervangen per 1 januari 2021. Daarnaast hebben we de noodzakelijke gemeentelijke herindelingen doorgevoerd.

MSZ
Voor de Medisch Specialistische Zorg (MSZ) is er voor 2021 weer een nieuwe codelijsten release. Deze codelijsten zijn geïmporteerd in Intramed 9.16.

Nieuwe versie verslagleggingsrichtlijn maken
Een nieuwe versie definiëren van verslagleggingsrichtlijn werkt nu ook ongeacht aanwezigheid van oudere versie van de richtlijn. Dit kon voorheen niet als  je een nieuwe versie van een maakte van een verslagleggingsrichtlijn, waarin richtlijn/formulierconversies aanwezig zijn waarvan de bron verslagleggingsrichtlijn niet in de database aanwezig was.

Meer informatie

De complete inhoud van deze versie vind je
in de uitgebreide documentatie in de proactieve help.

Het installatiebestand Intramed 9.16 en de releasenotes kun je hier downloaden.

Als je werkt met Intramed Online, dan word je automatisch geüpdatet naar de nieuwste versie.
Wil je zo snel mogelijk gebruik maken van Intramed 9.16, dan kun je een verzoek indienen.

Heb je een andere hostingprovider, dan kun je daar de aanvraag doen