Intramed versie 9.17 beschikbaar

25 maart 2021  – Intramed versie 9.17 is beschikbaar gekomen. Deze versie kent weer diverse verbeteringen en vernieuwingen. Via dit bericht willen we je graag kennis laten maken met een aantal wijzigingen waar we de afgelopen periode aan hebben gewerkt. De complete lijst met wijzigingen vind je in de releasenotes verderop in dit bericht.

Download versie 9.17

Nieuw in Intramed versie 9.17 

VOOR ALLE BEROEPSGROEPEN

Edge WebViewer
Voor een aantal koppelingen met andere applicaties en de Online Help wordt er vanaf 9.17 gebruik gemaakt van de Edge WebViewer. Deze extra software zal ook tijdens het installeren van de update worden geïnstalleerd.

VOOR FYSIOTHERAPIE en OEFENTHERAPIE

Export LDF en NIVEL 8.0
De nieuwste versies van de exportformaten van LDF en NIVEL zijn in Intramed verwerkt.

Bij de NIVEL export konden er afwijzingen plaats vinden indien de duur klacht en/of het verwacht herstel niet aanwezig was. Dit is aangepast.

VOOR GGZ
Jeugdhulp

Voor de jeugdhulp berichten en declaraties zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd:

  • Commentaarrecord toegevoegd: In de wizard “Invoeren verzoek om toewijzing Jeugdhulp” kun je voortaan bij de cliëntkeuze en bij een product een opmerking De nieuwe opmerking wordt op een aparte regel van eventueel al aanwezig commentaar toegevoegd.
  • Meerdere JW301 in een behandelserie: Als er meerdere toewijzing producten gekoppeld zijn aan dezelfde behandelserie, werd bij het declareren de eerste gebruikt. Dit is aangepast: voortaan wordt het laatste toegevoegde toegewezen product gekoppeld aan de te declareren behandelserie.
  • Retourinformatie (JW325) ophalen: Voortaan wordt een JW325 (declaratie retour) bestand gekoppeld aan de juiste declaratie via het veld “Declaratie nummer” in het retourbestand zelf. Daardoor wordt een JW325-bericht weer zichtbaar binnengehaald.
  • Wijziging op bestaande JW301: Als er een JW301 wijziging ontvangen werd, werd er geen Jeugdhulp record toegevoegd met de status “Toewijzing gewijzigd” maar met de status “Bevestiging toewijzing te versturen”. Het veld “Reden wijziging toewijzing” werd wel gevuld met de reden van wijziging uit de ontvangen JW301 wijziging. Dit is aangepast: voortaan wordt weer bij het ontvangen van JW301 wijziging de status “Toewijzing gewijzigd” gebruikt. De JW302 kan hierna verstuurd worden, zoals bij een regulier JW301 bericht.

MSZ
De zorgvraagindex (ZVI) codes zijn geactualiseerd voor dossiers vanaf 2021.

Meer informatie

De complete inhoud van deze versie vind je
in de uitgebreide documentatie in de proactieve help.

Het installatiebestand Intramed 9.17 en de releasenotes kun je hier downloaden.

Als je werkt met Intramed Online, dan word je automatisch geüpdatet naar de nieuwste versie.
Wil je zo snel mogelijk gebruik maken van Intramed 9.17, dan kun je een verzoek indienen.

Heb je een andere hostingprovider, dan kun je daar de aanvraag doen