Als zorgverlener of praktijkhouder wil je natuurlijk dat jouw gegevens en die van je cliënten goed beschermd zijn. We delen 3 extra tips om je praktijk minder kwetsbaar te maken voor cyberaanvallen.
Intramed versie 9.22 beschikbaar
28 maart 2022 – Het is zover! De nieuwste versie van Intramed (versie 9.22) is voor jou beschikbaar. Van de week zijn onze GGZ-klanten die met Intramed Online/Compleet werken al overgezet naar de nieuwe versie. De overige klanten die met Intramed Online/Compleet werken, zullen de komende 2 weken worden overgezet.
De klanten die de versie zelf installeren, kunnen deze nu downloaden.
Wat is er nieuw en verbeterd?
In deze nieuwe versie zijn een aantal dagelijkse processen verbeterd zoals:
- Het plannen van een afspraak
- De update van SBV-Z is doorgevoerd voor de UZI-controle
- Meldingen in de behandelepisode zijn opgelost
- Oefentherapeuten hoeven bij de LDO-export geen BIG nummer meer in te vullen
- De Physitrack koppeling doet het weer
Daarnaast zijn grote wijzigingen doorgevoerd rondom het Zorgprestatiemodel. Dit is de nieuwe bekostiging voor de GGZ. Vanaf deze versie van Intramed kun je Zorgprestatiemodel-behandelingen declareren. Zorgprestatiemodel maakt daarbij gebruik van de GDS801-standaard wat VECOZO ‘het nieuwe Declareren 2.0’ noemt. Uiteindelijk gaan alle beroepsgroepen van deze declaratiestandaard gebruik maken.
Met Intramed zit je dus alvast goed!
Ben je een GGZ klant? Omdat er rondom ZPM nog steeds nieuwe info binnenkomt en het om een nieuwe bekostiging gaat, komen er helaas nog steeds nieuwe zaken aan het licht. Volgende week volgt er nog een nieuwe versie waarin in ieder geval de volgende (bekende) issues opgelost worden:
- Het zorgvraagtype is niet meer verplicht bij overgangspatiënten (dit zijn patiënten met behandelingen waaraan zorglabel “N02 – Overgang oude bekostiging met directe tijd naar Zorgprestatiemodel” of “N03 – Overgang oude bekostiging zonder direct tijd naar Zorgprestatiemodel” gekoppeld zijn)
- Het kan voorkomen dat een (administratief) medewerker van een therapeut een nieuwe episode aanmaakt. Wanneer de therapeut gaat behandelen constateert hij/zij dat de codelijst niet klopt en past deze aan in de behandelserie. In de episode staat dan nog echter de eerste codelijst, waardoor deze niet overeen komt met de serie.
Wanneer nu een primaire diagnose wordt gekozen in de episode wordt deze niet overgenomen in de behandelserie. Als de behandelserie wordt geopend is geen diagnose zichtbaar en/of kiesbaar.
Uiteraard kun je alvast aan de slag met deze versie. We informeren je, zodra de nieuwe versie beschikbaar is.
Webinar voor GGZ klanten
Afgelopen woensdag hebben we een webinar georganiseerd over deze nieuwe manier van declareren. Heb je het webinar gemist? Je kunt deze hier terugkijken.
Tip! Tijdens de conversie wordt automatisch een ZPM nota-ontwerp toegevoegd als een ZPM-codelijst aanwezig is. Deze kun je zelf koppelen op systeem- of medewerkersniveau (menu ‘Systeem’, ‘Organisatie’, ‘Systeemgegevens’/’Medewerkers’, tabblad ‘3. Nota instellingen’/tabblad ‘5. Declareren’, en kies het ontwerp bij de velden in de rubriek ‘Lay-outs’).
Ben jij een Mac gebruiker? Vergeet dan niet je workspace te verversen, zodat jij de nieuwste versie kunt zien.
Meer informatie
De complete inhoud van deze versie vind je
in de uitgebreide documentatie in de proactieve help.
Het installatiebestand Intramed 9.22 en de releasenotes kun je hier downloaden.
Als je werkt met Intramed Online, dan word je automatisch geüpdatet naar de nieuwste versie.
Heb je een andere hostingprovider, dan kun je daar de aanvraag doen