Kris en Niels over het ontwikkelproces van Intramed nxt

25 november 2021 – 2022 wordt het jaar van Intramed nxt. We bouwen dit gloednieuwe softwaresysteem from scratch waarbij we de gebruiker centraal zetten. Hoe werken therapeuten? Hoe vinden zij dat Intramed moet werken? Wij vertalen alle wensen en eisen in een intuïtief softwarepakket. Kris (product marketeer & business developer) en Niels (product owner) vertellen over dit proces.

Idee → prototype → testen
Niels: “Het ontwikkelen van Intramed nxt is een lang traject. Dit komt omdat we steeds teruggaan naar de tekentafel. Alles wat we designen, toetsen we namelijk direct bij een klantenpanel. Dit doen we bijvoorbeeld aan de hand van klikbare demo-omgevingen en eye trackers. En op basis van die feedback voeren we de nodige aanpassingen door. Kris: “We doen geen concessies, pas als de klant helemaal tevreden is, gaan we bouwen. Zo weten we zeker dat het uiteindelijke product ook écht werkt in de praktijk.” 

Software from scratch is een serieuze uitdaging
Niels werkt nauw samen met ons eigen team aan software developers. Samen laten ze Intramed nxt steeds meer tot leven komen. Stap voor stap. Vanaf nul. Niels: “Mensen onderschatten vaak hoe moeilijk het is om software from scratch op te zetten. Je hebt altijd te maken met onverwachte haken en ogen. Het gaat nooit zoals je van te voren dacht. Denk aan veranderingen in de markt, bugs, technische beperkingen, ga zo maar door…” 

De uitrol van Intramed nxt
Intramed nxt wordt in fases uitgerold. Kris leidt deze uitrol in goede banen: “Ik denk mee over welke klanten er wanneer kunnen aansluiten. Op dit moment loopt er een pilot met een stuk of 16 gebruikers. Zij testen en pas als zij enthousiast zijn en ons een go geven gaan we weer nieuwe klanten aansluiten.” Ondertussen kijkt Kris ook hoe ze ons nieuwe product in de markt kan zetten en zorgt ze ervoor dat onze collega’s van het service centrum het nieuwe pakket van top tot teen kennen. 

Moderne & slimme software
Kris: “Mijn doel is dat Intramed nxt een meedenkend systeem wordt dat helpt om fouten te voorkomen. Natuurlijk dankzij de modernste technieken.” Niels vult aan: “Mijn ultieme doel is dat Intramed nxt functioneel zó goed werkt, dat je écht meer tijd overhoudt voor zorg.”