Nieuwe richtlijnen oefentherapie en kinderoefentherapie

12 april 2021 – Er zijn 2 nieuwe versies van de basisrichtlijnen verschenen: oefentherapie versie 17 en kinderoefentherapie versie 5.  Met deze nieuwe basisrichtlijnen kun je ook de LDO en LIPZ export weer versturen naar het NIVEL.

Nieuwe basisrichtlijn downloaden
Deze nieuwe basisrichtlijnen kunnen geïmporteerd worden sinds versie 9.17 van Intramed, via de updateserver (wereldbolletje in de taakbalk van Intramed). Zie ook dit bericht.

Samenvoeging meetinstrumenten fysiotherapie en meetinstrumenten oefentherapie
In de nieuwe versie van de meetinstrumentenrichtlijn zijn de meetinstrumenten fysiotherapie samengevoegd met de meetinstrumenten oefentherapie. Dit betekent dat alle meetinstrumenten van de fysiotherapie nu ook voor de (kinder)oefentherapie beschikbaar zijn en dat alle oefentherapeuten vanaf 9.17 sneller updates voor meetinstrumenten ontvangen.

Als je deelneemt aan de NIVEL export, dan is het van belang dat je de nieuwe basisrichtlijn met de nieuwe meetinstrumenten richtlijn kunt gebruiken. Meer over de nieuwe NIVEL export lees hier.

Releasenotes
Alle wijzingen zijn beschreven in de releasenotes, die je in de onderstaande linkjes kunt bekijken:

Kinderoefentherapie
Oefentherapie

Belangrijk bij een nieuwe basisrichtlijn
Indien je formuliersets of eigen aanvullende richtlijnen gebruikt in de huidige basisrichtlijn, volg dan onderstaande stappen:

Gebruik je formuliersets? Dan moet je voor de nieuwe basisrichtlijn nieuwe formuliersets aanmaken Hier lees je hoe dat gaat.

Heb je eigen aanvullende richtlijnen? Kijk hier hoe je deze overzet naar de nieuwe basisrichtlijn.

Handig om te weten

  • Lopende dossiers kunnen geconverteerd worden naar de nieuwe versie van de basisrichtlijn
  • Heb je eigen briefontwerpen gemaakt? Deze worden automatisch overgezet naar de nieuwe basisrichtlijn.
    • Gebruik je de kinderoefentherapie i.c.m. eigen briefontwerpen? In je eigen briefontwerpen moet je dan eventueel gekoppelde meetinstrumenten opnieuw koppelen.
    • Gebruik je de kinderoefentherapie i.c.m. onze briefontwerpen? Op onze website kun je de ontwerpen downloaden en importeren, zodat de meetinstrumenten in je briefontwerpen weer gekoppeld zijn.

Heb je eigen richtlijninstellingen gedaan (zoals de verplichting van velden aangepast)? Ook deze worden automatisch overgezet naar de nieuwe basisrichtlijn