Nog veiliger met tweestapsauthenticatie

17 januari 2020 – Met de invoering van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is er steeds meer bewustwording van gegevensbeveiliging. Dat is een goede zaak. Als praktijk ben je namelijk verantwoordelijk voor een veilige opslag en veilig gebruik van patiëntgegevens. Dat kan natuurlijk alleen als je Intramed beveiligt met een goed wachtwoord. Maar nóg beter is het om gebruik te maken van tweestapsauthenticatie.

Intramed voldoet aan de ISO 27001 en NEN 7510 normen, de normen voor informatiebeveiliging. We zorgen ervoor dat alle financiële en vertrouwelijke gegevens goed beveiligd zijn. Hier kun je uiteraard zelf ook een bijdrage aan leveren door gebruik te maken van tweestapsauthenticatie (2FA of 2 factor authentication).

 

Tweestapsauthenticatie betekent dat je pas na twee stappen bij de patiëntgegevens kunt. De praktijkhouder of systeembeheerder kan dat in Intramed instellen. Vervolgens kunnen medewerkers inloggen, nadat ze hun wachtwoord én een identificatiecode van een app ingetypt hebben. Dit werkt alleen als je inlogt met een wachtwoord, met een minimale wachtwoordsterkte van 60%. Met deze inlogbeveiliging zorg je ervoor dat het nog moeilijker wordt voor onbevoegden om bij de data in Intramed te komen.

Meer informatie?

Voor vragen kun je contact opnemen met ons Service Centrum op 0182 – 621 121 of helpdesk@intramed.nl.

Maar je kunt ook een belafspraak maken!
Je kunt zelf aangeven op welke dag(en) en tijd(en) je het liefst gebeld wilt worden door één van onze deskundige collega’s.

Belafspraak maken