Online therapie voor personen met afasie

17 januari 2020 – Verhoog verantwoord de frequentie en intensiteit van oefenen voor personen met afasie zonder dat het je extra tijd kost. Afasietherapie.nl is een e-health oplossing waarmee je eenvoudig maatwerkoefeningen online samenstelt die je cliënt in de praktijk of thuis zelfstandig kan maken op een tablet (Android of iOS). Daarmee voldoe je gemakkelijker aan de richtlijn en vergroot je de zelfredzaamheid van de personen met afasie.

Afasietherapie.nl van Logoclicks maakt het mogelijk om personen met afasie onder de professionele begeleiding van de logopedist zelfstandig, intensiever en frequenter te laten oefenen in de praktijk of in de thuisomgeving met gepersonaliseerde oefeningen. Daarmee kan voldaan worden aan de aanbevelingen uit de Logopedische Richtlijn ’Diagnostiek en behandeling van afasie’.

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat intensivering, verhoging van de behandelfrequentie en personalisatie van therapie positieve resultaten oplevert in het herstel van de taalvaardigheid bij personen met afasie.

De Nederlandse Logopedische Richtlijn ’Diagnostiek en behandeling van afasie’ (2015) beveelt tenminste meer dan twee uur therapie per week aan. Afasietherapie.nl volgt de aanbevelingen en geeft praktische invulling aan de richtlijn om evidence-based werken mogelijk te maken.

Afasietherapie.nl is gebaseerd op het cognitief-linguïstische taalverwerkingsmodel van Ellis & Young (Ellis A.W. en Young A.W., 1988) en vertaalt recent wetenschappelijk onderzoek naar een evidence-based werkmethode.

Betere zorg door maatwerk

Afasietherapie.nl van Logoclicks;

  • Is ontwikkeld om personen met afasie betere en intensievere behandeling te geven, zonder extra tijd van de logopedist, zodat de kwaliteit van leven, sociale en maatschappelijke participatie van je cliënten toe kunnen nemen.
  • Helpt de logopedist om op eenvoudige wijze een grote variatie aan maatwerkoefeningen samen te stellen die optimaal aansluiten op de aard en de ernst van de afasie en de interesse en achtergrond van de persoon met afasie.
  • Maakt een hogere therapie-intensiteit mogelijk door online maatwerk huiswerkoefeningen op een tablet aan te bieden aangepast aan de individuele wensen, behoeften, belastbaarheid en mogelijkheden van de cliënt.

 Vermindert niet-cliënt gebonden tijd

Voor effectieve cognitief-linguïstische therapie is er ruim voldoende gevarieerd behandelmateriaal benodigd. Afasietherapie.nl biedt een vrijwel onuitputtelijke hoeveelheid oefeningen voor alle taalmodaliteiten inclusief stem- en handschriftherkenning.

Ook biedt het verschillende geautomatiseerde cueing (hints) en feedbackmogelijkheden die de cliënt helpen om de oefeningen zelfstandig en zonder directe hulp van de logopedist te kunnen maken. Dat scheelt veel tijd en moeite bij het samenstellen van maatwerkoefeningen voor de cliënt.

Zelf ervaren hoe eenvoudig het werken met Afasietherapie.nl van Logoclicks is?

Vraag hier de gratis proefperiode van één maand aan. Of schrijf je hier in voor één van de geaccrediteerde scholingen door het hele land. Klanten van Intramed ontvangen 50% korting op de kosten van de scholing.