Oplossing: Prestatieproblemen Intramed

04 april 2023 –  Onlangs hebben we bij een aantal klanten een probleem geconstateerd met betrekking tot de prestaties van Intramed. Intramed en de rest van de computers functioneren langzamer wanneer er meer dan één virusscanner geïnstalleerd is op de computer(s).

Wanneer er meer dan één virusscanner geïnstalleerd is, blijven alle geïnstalleerde virusscanners actief. Ook als één of meerdere verlopen zijn en geen geldig abonnement meer hebben. Deze virusscanners blijven actief en veroorzaken vertraging omdat ze elkaar in de weg zitten. 

Als gevolg hiervan raden we aan om de extra (verlopen) virusscanners te verwijderen, zodat er slechts één overblijft. Door dit te doen, zullen zowel de computer(s) als Intramed sneller moeten draaien.

Mocht je na het de-installeren van de dubbele virusscanners nog problemen ervaren met de prestaties van Intramed, dan raden wij je aan om te controleren of uw computer aan onze systeemeisen voldoet. Is dit het geval, en blijf je prestatieproblemen ervaren? Neem dan contact op met ons Service Centrum.