Nieuwe Intramed versie 9.38 nu beschikbaar!

Beste klant,

Het is zover! De nieuwste versie van Intramed (versie 9.38) is voor jou beschikbaar. In dit bericht vind je de hoogtepunten van deze update.

 

Generieke declaratiestandaard (GDS)

 

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft in samenspraak met de koepelorganisaties KNGF, PPN en NVVP de GDS ingangsdatum van 1 juli 2024 wederom uitgesteld.

 

De afgelopen maanden hebben wij hard gewerkt aan de implementatie van de generieke declaratie standaard (GDS). Hiermee wilden we ervoor zorgen dat de live-gang zo soepel mogelijk zou zijn gegaan voor onze klanten. In de 9.38 release zit daarom ook een groot gedeelte van de aanpassingen die nodig zouden zijn voor de live-gang van de GDS. Echter zal je daarvan, nu de live-gang is uitgesteld, daar niet direct iets van terugzien.

 

De highlights van deze release zijn daarom ook beknopter dan wat je van ons gewend bent. Wij betreuren uiteraard al het werk dat we in deze versie hebben gestopt waar onze gebruikers nu niet direct profijt van hebben.

 

We hopen dat er spoedig een besluit wordt genomen bij ZN en de koepelorganisaties over de datum waarop de nieuwe declaratiestandaard alsnog ingaat, zodat we al deze functionaliteiten en aanpassingen die we hebben gedaan kunnen activeren. Uiteraard blijven we je ook op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

 

Let op! In voorbereiding op de livegang van 1 juli hebben wij in eerdere versies op de achtergrond een aantal zaken aangepast. Nu de GDS niet op 1 juli live zal gaan, betekent dit dat we deze wijzigingen hebben teruggedraaid in versie 9.38. Installeer versie 9.38 daarom voor 1 juli! Zo voorkom je declaratiefouten. Werk je met Intramed Online of Intramed Compleet? Dan updaten we jou automatisch naar de laatste versie.

 

Diversen

 

We hebben verder een aantal verbeteringen doorgevoerd. In dit bericht stippen we de belangrijkste aan. De volledige lijst aan verbeteringen staat bij de “Nieuwe mogelijkheden” in de release notes. Die zijn te downloaden via deze link.

 

Online declareren: Status “retourinformatie gelezen” werkt weer. 

 

Een oplettende klant heeft bij ons aangegeven dat de status “retourinformatie gelezen” in het scherm Online Declareren niet meer werkte. We hebben dit met versie 9.38 opgelost en deze functionaliteit werkt weer zoals voorheen.

 

Interne editor functionaliteit verwijderd bij aanpassen documenten

 

In de patiëntgegevens én in een behandelepisode kun je op tabblad ‘6. Documenten’ afbeeldingen of documenten toevoegen. Als je voorheen de naam daarvan veranderde via de knop ‘Opties’ -> ‘Interne editor’, dan was daarna het bestand niet meer bruikbaar binnen Intramed. Dit omdat de Interne editor niet bedoeld is voor veel bestandstypen. Om deze verwarring te voorkomen hebben we de optie “Interne editor” hier weggehaald zodat gebruikers niet per ongeluk de afbeeldingen of documenten onleesbaar maken. De optie ‘Koppelingen’ is ook hernoemd naar ‘Eigenschappen’ zodat dit duidelijk is voor onze gebruikers.

 

De Interne editor blijft wel gewoon beschikbaar bij “Documentontwerpen”, dit is waar deze functionaliteit ook voor bedoeld is.

 

Nieuwe Intramed versie

 

Vanaf 29 Mei worden onze klanten die met Intramed Online/Compleet werken, overgezet naar de nieuwe versie. De klanten die de versie zelf installeren, kunnen deze nu downloaden vanaf onze website. Uitgebreide informatie over alle nieuwe functionaliteiten in deze versie lees je hier. Ben je een Mac gebruiker? Vergeet dan niet je workspace te verversen, zodat jij de nieuwste versie kunt gebruiken. Met vriendelijke groet,

 

Team Intramed