Even voorstellen: Chester Wolvekamp, de nieuwe manager van het Service Centrum.

4 april 2023 – Dagelijks werken wij hard aan het verbeteren van alle facetten van onze software, maar ook blijven we scherp op hoe wij jou op andere manieren kunnen ondersteunen. Daar vertellen we je graag meer over. Wij vroegen Chester Wolvekamp, manager Service Centrum, hoe hij zich hiervoor inzet.

Wie ben je, en wat doe je?

Ik ben Chester Wolvekamp. Ik werk inmiddels al 20 jaar op service- en supportafdelingen. In mijn carrière heb ik gewerkt in verschillende sectoren: van de telecom-sector naar de bancaire sector, en nu focus ik mij op het snijvlak van Zorg & IT.

Wat is je doel?

Ik streef ernaar om onze klanttevredenheid te verbeteren. Bij Intramed is de klanttevredenheid al hoog, ons service center wordt namelijk gemiddeld met een 8,5 beoordeeld. Ook het product scoort zeer hoog. Daarom houd ik me bij Intramed voornamelijk bezig met het verder verbeteren van deze goede waardering. Simpel gezegd: ik streef naar een betere, slimmere en effectievere dienstverlening.

Kun je aangeven waar je nu mee bezig bent?

Jazeker! Onze eindgebruikers zijn te verdelen aan de hand van verschillende kenmerken, bijvoorbeeld digitale vaardigheden en leeftijd. Traditioneel gezien geldt: Hoe hoger de leeftijd van de eindgebruiker, hoe prettiger ze het vinden om telefonisch contact te hebben. Of omgekeerd: Hoe lager de leeftijd van de eindgebruiker, hoe prettiger ze het vinden om contact te hebben via een medium als chat. Of sterker nog, helemaal geen direct contact omdat ze gebruik maken van een portaal met een goede self-service.

Op dit moment vindt ruim 80% van al het contact telefonisch plaats. Dit heeft sterke voor- en nadelen. Daarom is één van onze 10 klantafspraken voor 2023: een extra contactmogelijkheid. Dit houdt in dat we dit jaar ervoor zorgen dat er een extra manier komt om contact met ons op te nemen. Met dit soort verbeteringen hopen we de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren.

Om jullie op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op ons Service Centrum delen we regelmatig een nieuw artikel met een update van Chester.