Bied jij al valpreventie aan?

8 maart 2023 – Valongelukken zijn bij 65-plussers de grootste oorzaak van letsel. De gevolgen van een val zijn vaak ingrijpend, zowel voor de persoon zelf als voor de maatschappelijke zorgkosten. Valpreventie is erop gericht om valongelukken bij ouderen te verminderen en daarmee ook preventief leed en extra zorgkosten te voorkomen.

Binnen de ‘ketenaanpak valpreventie’ is er ook een essentiële rol weggelegd voor eerstelijns zorg zoals fysiotherapie en ergotherapie. Valpreventie kan voor een deel vergoed worden uit het basispakket van de zorgverzekering. Maar de zorg wordt soms ook deels geregeld door de gemeente.

Voor de valpreventie is het van belang inzicht te hebben in je patiëntenpopulatie;

  • Hoeveel 65-plussers zitten er in mijn patiëntenbestand?
  • Waar wonen deze patiënten? Binnen welk postcodegebied?
  • Voor welke type klachten worden ze behandeld?
  • Waar zijn deze patiënten verzekerd?

Binnen Intramed Insight hebben we hier het ‘Populatie dashboard’ voor. Binnen dit dashboard kun je verschillende filters leggen waardoor je precies kunt inzoomen op de informatie die je op dat moment nodig hebt. Om het nog gemakkelijker te maken hebben we hier een handleiding voor geschreven.

Nog niet bekend met Intramed Insight?

Voor wie nog geen kennis heeft gemaakt met Intramed Insight is het goed om te weten dat deze Business Intelligence (BI) tool data verzameld en analyseert en daarmee inzicht geeft in de bedrijfsvoering. Monitoring en (bij) sturen wordt daardoor veel gemakkelijker. Maar er is veel meer dan dat! Op onze website is al veel informatie te vinden over Insight maar wil je meer weten neem dan gerust contact met ons op.