Vergoeding diëtetiek voor Covid-patiënten

10 december  2020 – Patiënten die zich naar aanleiding van een Covid-besmetting hebben aangemeld voor diëtetiek, hebben recht op vergoeding uit de basisverzekering. Voorwaarde is dat zij meedoen aan een onderzoek. Het is nu bekend hoe dit onderzoek vorm wordt gegeven.

Start 1 januari 2021

Het onderzoek start op 1 januari 2021 en komt rond de jaarwisseling beschikbaar. Patiënten kunnen zich vanaf die dag aanmelden en toestemming geven voor onderzoek.

Het Covid onderzoek bestaat uit gegevens die bij de aanmelding en afsluitingen genoteerd worden en periodieke vragenlijsten (bij aanmelding, na 3 maanden, 6 maanden en na 12 maanden).

Het Covid onderzoek kan in Intramed worden toegevoegd, door het te importeren via de update functie van Intramed (wereldbolletje in de taakbalk van Intramed).

Start meting in Intramed

In de aanmelding kun je aangeven dat het een Covid patiënt betreft die toestemming heeft gegeven voor onderzoek. Vervolgens worden de volgende formulieren onder de aanmelding toegevoegd:

  • Covid onderzoek algemene gegevens (registratie formulier (wit blaadje))
  • Covid onderzoek consult (vragenlijst)
  • PG-SGA (vragenlijst)
  • SARC-F (vragenlijst)

Vervolgmeting

De algemene gegevens moeten één keer per patiënt worden ingevuld. De vragenlijsten moeten ook na 3, 6 en 12 maanden worden afgenomen.

Gebruik je Intramed Plus of Compleet? Dan zal er ook bij het invullen van de algemene gegevens een behandelrichtlijn worden toegevoegd, waardoor je herinnerd wordt om op de juiste momenten de metingen uit te voeren.

Eindmeting

Bij het afsluiten kun je het formulier ‘Covid onderzoek afsluiting’ (registratieformulier) invullen. Deze staat onder het formulier afsluiting in het dossier.

Gegevens exporteren

Alle ingevulde gegevens worden verzameld in een registratieformulier (codeboek) dat automatisch aan het dossier wordt toegevoegd. Dit formulier hoef je niet in te vullen.

Dit formulier kan worden geëxporteerd uit Intramed en via de PVM module worden verstuurd. Hoe dit precies gaat wordt later bekend gemaakt.

Zodra het onderzoek in Intramed beschikbaar is, zal hier een berichtendienst voor verstuurd worden. Houdt deze goed in de gaten.