Telelogopedie - Videobellen beschikbaar

23 maart 2020 – In deze bijzondere tijd is het voor de gezondheidssector extra uitdagend om alle patiënten/cliënten van dienst te kunnen zijn. eHealth oplossingen en telelogopedie zijn nu belangrijker dan ooit. Daarom zijn wij druk bezig om ervoor te zorgen dat jij als logopedist ook je patiënt(jes) op afstand kunt behandelen. Een belangrijk tool hiervoor is videobellen. En dat bieden we nu 3 maanden gratis aan, zonder verplichtingen.

Videobellen via de AfsprakenApp

Op dit moment kunnen logopedisten met een iPhone/iPad al videobellen via de AfsprakenApp, dat is afgelopen weekend beschikbaar gekomen. Naar verwachting is de Android-versie van de app eind maart beschikbaar (update redactie: sinds 27 maart beschikbaar). Ons streven is dat alle logopedisten op deze manier hun patiënten kunnen blijven behandelen.

 

Voordeel 1: Directe koppeling met je Agenda en Declaraties

Een groot voordeel van videobellen via de AfsprakenApp is dat er een directe koppeling is met de agenda en declaraties in Intramed. Als praktijk moet je in dit geval zelf de code aanmaken met omschrijving eConsult. Je kunt hiervoor een behandelcode 510 aanmaken in de codelijst die je gebruikt in Intramed. Op deze manier wordt het videobellen automatisch klaargezet in de app voor deze afspraak. Als therapeut krijg je een reminder voor een gepland videogesprek. Super handig toch!

Als je een eConsult hebt aangemaakt (en de bijbehorende declaratiecode *) doe je daarna nog een tarievenupdate, zodat er daadwerkelijk euro’s gedeclareerd kunnen worden. Hoe dat werkt zie je op deze help-pagina.

* Lees het laatste nieuws over de declaratiecodes in dit NVLF-artikel.

Voordeel 2: Mobiel naar mobiel contact

Videobellen via de AfsprakenApp is mogelijk van mobiel/tablet naar mobiel/tablet. Dit zorgt ervoor dat je niet afhankelijk bent van een vaste locatie. Maar ook niet van een PC met webcam. Zo kan een behandeling op afstand op elk gewenste locatie plaatsvinden. Ook kun je terwijl je belt, tegelijkertijd informatie opzoeken in Intramed.

 

Nu 3 maanden gratis uitproberen

Omdat het nu een onrustige en vreemde periode is en wij weten hoe belangrijk eHealth mogelijkheden nu voor je zijn komen wij je graag tegemoet. Maak daarom gebruik van een drie maanden gratis proefaccount, zonder verdere verplichtingen. Dus geen aansluitkosten, geen abonnementskosten én geen verzendkosten.

Deze actie is geldig t/m 30 april. Meld je dus snel aan voor de gratis proefperiode en start deze week nog met telelogopedie.

AfsprakenApp aanvragen

 

Maak je al gebruik van de AfsprakenApp?

Dan is videobellen t/m april geheel gratis zonder verdere verplichtingen. Hoe je videobellen kunt instellen, lees je op deze help-pagina.

NZa heeft extra verruiming aangebracht voor zorg op afstand. Alle informatie hierover vind je hier.