Zorgkaart Nederland via PREM (aankondiging)

3 november 2022 – Patiënten worden in Nederland gevraagd om hun ervaring met hun zorgverlener te delen. Dit is voor iedereen te zien op Zorgkaart Nederland. Zo helpen mensen elkaar met het kiezen van een geschikte zorgverlener. Een patiënt zal geïnteresseerd zijn in de vraag of bijvoorbeeld de fysiotherapiepraktijk bij hem in het dorp of stad iets voor hem is.

Klanttevredenheid via PREM

Deze klanttevredenheidsmeting verloopt via de PREM paramedie (vragenlijst patiënttevredenheid). Deze meting wordt uitgezet door meetbureaus (als de patiënt toestemming heeft gegeven) en zo kan een patiënt ook terugzien wat hij/zij heeft ingevuld.

Vanuit Intramed wordt de PREM uitgevraagd en aangeleverd aan diverse meetbureaus zoals Qualizorg, Mediquest en QDNA.
Dit was al zo, maar vanaf de volgende versie van Intramed 9.26 (december) kunnen de ingevulde PREMS vanuit de meetbureaus doorgeleverd worden aan ZorgkaartNederland.

Het is een keuze die je als praktijk maakt of jouw meetbureau de gegevens doorstuurt naar ZorgkaartNederland.
Met een kleine aanpassing in Intramed gebeurt dit automatisch. Iedere praktijklocatie heeft een ZorgkaartNederland ID die vastgelegd moet worden binnen Intramed. Je kunt per praktijklocatie het juiste locatie ID opvragen via ZorgkaartNederland.nl.

De exacte werking en de registratie binnen Intramed zullen we beschrijven in de release notes van Intramed 9.26 die dit jaar nog beschikbaar wordt gesteld. We nemen je dan stap voor stap mee in de werking.