Is het mogelijk om met standaard teksten te werken in de verslaglegging?

Ja. Bij de meeste velden is het icoon Standaardtekst - Intramedbeschikbaar. Hiermee kunt u standaard teksten kiezen die Intramed heeft toegevoegd en/of u kunt uw eigen standaardteksten toevoegen.

Op tabblad ‘1. Verslaglegging’ van de behandelepisode heeft u bij vrijwel elk veld de beschikking over het icoon Standaardtekst - Intramed. Het icoon verschijnt vóór het veld als u erin klikt.

Om een getypte tekst op te slaan om later opnieuw te kunnen gebruiken, typt u de tekst in het betreffende veld. Vervolgens selecteert u (het gedeelte) wat u wilt bewaren als standaardtekst. Klik op het icoon Standaardtekst - Intramed en kies voor de optie ‘Geselecteerde tekst toevoegen als eigen tekst’. De volgende keer dat u op Standaardtekst - Intramed klikt, kunt u de bewaarde tekst aanklikken en wordt deze ingevuld in het veld. Dit levert een hoop tijdwinst op!

En: deze standaard teksten kunnen u en uw collega’s steeds kiezen als deze verslagleggingsrichtlijn bij patiënten wordt gebruikt.

Gerelateerde vragen

 • Hoe voeg ik een tussenevaluatie toe?

  U kunt een tussenevaluatie toevoegen via het icoon Formulier toevoegen - Intramed‘Tussenevaluatie inplannen’ boven de behandelplantabel, of via het icoon Formulier toevoegen - Intramed‘Formulier toevoegen’ in de behandeling.

  Lees meer
 • Heb ik Intramed Plus nodig om mijn verslaglegging in Intramed te doen?

  Nee. Met Intramed beschikt u over de basisverslagleggingsrichtlijnen met (voor de meeste beroepsgroepen) een aantal meetinstrumenten. Fysiotherapie, GGGZ en GBGGZ hebben daarnaast de mogelijkheid om de basisverslaglegging uit te breiden met extra meetinstrumenten d.m.v. Intramed Plus. 

  Lees meer
 • Hoe koppel ik een behandelserie aan een dossier?

  Op tabblad ‘2. Behandelserie’ in een behandelepisode kunt u via ‘Opties’, ‘Koppel behandelserie’ de behandelserie aan de behandelepisode koppelen.

  Lees meer
 • Hoe voeg ik een meetinstrument toe in een dossier?

  Boven de navigatieboom in de verslaglegging heeft u de beschikking over 3 iconen Formulier toevoegen - IntramedVragenlijst toevoegen - Intramed en Testverslag toevoegen - Intramed waarmee u respectievelijk een formulier, vragenlijst en testverslag kunt toevoegen.

  Lees meer
 • Mijn verslaglegging is aangemaakt in een oudere verslagleggingsrichtlijn. Kan ik deze aanpassen naar de nieuwste richtlijn?

  In de meeste gevallen is dat mogelijk. Als u de nieuwe verslagleggingsrichtlijn heeft geïmporteerd, krijgt u in de behandelepisode de melding dat de verslaglegging geconverteerd kan worden.

  Lees meer
 • Kan ik niet-verplichte velden in de verslaglegging verplicht maken en andersom?

  Dat kan. In de richtlijninstellingen kunt u bij elk veld aangeven of het verplicht of niet-verplicht is om in te vullen.

  Lees meer
 • Waar kan ik mijn verslaglegging doen in Intramed?

  Op tabblad ‘5. Beh.dossier/Oefenprog’s’ van de patiëntgegevens worden alle behandelepisodes bewaard. In een behandelepisode kunt u op tabblad 1 uw verslaglegging doen.

  Lees meer