Veranderingen GGZ, per 1 januari 2017

GGZ

Nieuwe aanleverstandaard DIS
Per 1 januari 2017 geldt een nieuwe standaard voor de aanlevering van gegevens aan het DIS. Zorgtrajecten met een begindatum in 2017 moet je aanleveren via de nieuwe standaard. In Intramed hoef je niets te doen; wij zorgen dat gegevens automatisch via de nieuwe standaard aangeleverd worden. Je hoeft dan alleen nog maar vóór de eerste DIS-aanlevering in 2017 te updaten naar Intramed versie 8.9.
Let op! Je kunt alleen via de nieuwe standaard aanleveren als je gebruikmaakt van de nieuwe privacy-verzendmodule (PVM-versie 6.0). Deze is beschikbaar op 1 januari 2017 en kun je installeren via het DIS-portaal.

Aanlevering aan de SVR
Vanaf 1 januari geldt ook een nieuwe aanlevering van gegevens aan de SVR (Stichting Vrijgevestigden ROMmen) voor vrijgevestigde praktijken. In een nieuw veld kun je de licentiesleutel invullen, waarna je de ROM-gegevens via een privacy-verzendmodule naar de SVR kunt sturen. Het is dus belangrijk om je licentiesleutel goed te bewaren! Deze heb je als het goed is per mail ontvangen van de SVR.

Overstap DSM-IV naar DSM-5
Vanaf 1 januari kun je de diagnose stellen aan de hand van de nieuwe DSM-5 standaard (in plaats van de DSM-IV standaard). Het declareren zal wel nog in de DSM-IV standaard gebeuren. Ook dit zal geruisloos in deze versie zitten; hier hoef je niets voor te doen. Voor alle behandelepisodes die je start in 2017, kun je een diagnose stellen met de DSM-5 standaard.