Verslaglegging: van richtlijn naar werkgemak

Verslagleggen: het moet en is nuttig, maar er gaat heel veel tijd in zitten. Tijd die je eigenlijk het liefste wil besteden aan je cliënt. Daarom proberen wij verslaglegging zo eenvoudig en efficiënt mogelijk voor je te maken. Maar daar gaat vaak een heel proces aan vooraf. Dagelijks werkt er een team hard om jouw verslaglegging in Intramed in goede banen te leiden. Vandaag maak je kennis met twee collega’s van de afdeling Verslaglegging: Paula en Rolf. Lees wat hun werk inhoudt en waarbij ze je (achter de schermen) helpen. 

Eén team, één taak

Even voorstellen. Paula is EPD-ontwikkelaar en weet exact hoe ze jouw verslagleggings-wensen (en die van beroepsverenigingen) kan vertalen naar de techniek. Rolf is ook EPD-ontwikkelaar en heeft hiervoor 30 jaar als fysiotherapeut gewerkt. Hij weet dus als geen ander hoe therapeuten verslagleggen. Daardoor kan hij goed meedenken over hoe de Intramed-software zo goed mogelijk zou kunnen aansluiten bij de workflow in de praktijk.

Samen met nog twee andere collega’s vormen Paula en Rolf het team Verslaglegging bij Intramed. Hun taak? Zorgen dat de basisrichtlijnen voor verslaglegging in Intramed overeenkomen met de eisen van de diverse paramedische beroepsgroepen. Kortom: dit team vormt een belangrijke schakel tussen beroepsverenigingen, therapeuten en onze software-ontwikkelaars.

Maar, wat houdt jullie werk nu precies in?

Paula: “Stel, jouw beroepsvereniging kondigt een nieuwe basisrichtlijn aan. Dan schieten wij meteen in de startblokken om de wijzigingen te vertalen naar Intramed-software. We doorlopen hiervoor een behoorlijk stappenplan, doen uitvoerig onderzoek en testen. Hier gaat vaak een paar maanden overheen, omdat we uitvoerig onderzoek doen en testen.”

We werken samen met deze beroepsgroepen 

Om te komen tot goede en efficiënte verslaglegging, werken we samen met de onderstaande beroepsverenigingen en instellingen. Mis jij hier nog beroepsverenigingen of instellingen die voor jou belangrijk zijn? Of zijn er wat jou betreft verbeteringen mogelijk met betrekking tot verslaglegging van jouw beroepsvereniging? Laat het ons dan ook weten. Wie weet kunnen we je daarbij helpen!

  • Stichting Keurmerk Fysiotherapie
  • Chronisch Zorgnet
  • KNGF
  • NVLF
  • Ergotherapie Nederland
  • VvOCM
  • SOLKNet
  • NVO
  • NVD

Ook maatwerk is mogelijk 

Rolf: “Als praktijk kun je ook je eigen meetinstrumenten laten ontwikkelen om in te kunnen zetten binnen je “eigen” intramed: eigen (vragen)formulieren,, testverslagen, intake-formulieren, enzovoort. Ook met dit stukje maatwerk houden wij ons bezig.”

Wat vinden jullie zo leuk aan jullie werk? 

Paula: “Ik vind het vooral leuk dat je alles zelf kunt maken. Ik hoor wat de klant wil en kan de vertaling ervan concreet maken in de software. En als de klant blij is, dan word ik daar ook blij van. Ik help klanten graag bij het technisch vertalen van wensen, zodat zij tijd besparen en op een prettige manier kunnen werken in Intramed.” Rolf: “Idem, ik vind het meest uitdagende dat je iets kan bijdragen aan het werkplezier en efficiëntie in het dagelijks werk van paramedici.”

Meld je aan voor het ontwikkelpanel! 

Wil jij meedenken over Verslaglegging binnen Intramed? Meld je dan aan voor ons ontwikkelpanel. Dan speel jij een belangrijke rol in (door)ontwikkeling van onze software. Interesse? Stuur een mailtje naar verslaglegging@intramed.nl onder vermelding van ‘deelname klantpanel Verslaglegging’. Vermeld ook de richtlijn(en) waarover je wilt meedenken.

Paula en Rolf

Paula Snoeij en Rolf Herfst

Dit is hoe zo’n proces eruit kan zien:
(klik op de afbeelding om te vergroten)

Wil jij ook werken met de richtlijnen van jouw beroepsgroep (of eigen richtlijnen)?

 

Kies dan voor Intramed Compleet 

Heb je een vraag?

We helpen je graag. Bel of mail ons, dan vertellen we je meer.

0182 - 621 191

ma tm vr: 08.30 – 17.00 uur