Een eigen fysiotherapiepraktijk starten doe je zo!

Gefeliciteerd! Je hebt een nieuwe stap genomen in je carrière. Misschien droomde je er al jaren van om een eigen fysiotherapiepraktijk te beginnen. Of heb je de kans gekregen om een praktijk over te nemen of om een samenwerking aan te gaan? Wat je redenen ook zijn om een eigen fysiopraktijk te starten, spannend is het zeker. 

Onze software voor fysiotherapeuten

Meer tijd voor cliënten

Je hebt meer aandacht voor cliënten, omdat je geen overbodige tijd meer kwijt bent aan de administratie. Wij helpen bij het stroomlijnen van de administratie en andere dagelijkse taken.

Altijd en overal inzicht

Onze software is altijd up-to-date en overal toegankelijk. Zo heb jij inzicht in alle zaken die belangrijk zijn voor jouw praktijkvoering. Of het nu gaat om informatieve dashboards of mobiele oplossingen voor onderweg.

Vergroot cliënt-betrokkenheid

Met de software ben je in staat om cliënten digitaal te betrekken in het zorgproces, op de manier die de cliënt wenst. Door het vergroten van de cliëntbetrokkenheid is de kans op spoedig herstel ook groter.

Hoe start ik een fysiopraktijk?

Als startende fysiotherapeut een eigen praktijk beginnen, dat is spannend. Er komt veel bij kijken. Naast dat je fysiotherapeut bent, ben je ook ineens ondernemer. Je hebt te maken met zaken waar je misschien nog niet eerder bij stil hebt gestaan. Hoe pak je dit aan? Wat is de eerste stap? Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar ook hierbij geldt: een goed begin is het halve werk. Een goede voorbereiding wordt vaak enorm onderschat. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van een juiste locatie. Maar ook het regelen van vergunningen en contracten kan een tijdrovend proces zijn. Voordat je een eigen fysiotherapiepraktijk gaat starten, bedenk dan ook goed welke zorg er in de regio al wordt aangeboden. Ben je wel voldoende onderscheidend? Bepaal wat jouw fysiopraktijk anders maakt, zodat cliënten ook bewust voor jouw fysiopraktijk kiezen en beter geholpen kunnen worden. Als startende fysiotherapeut is het ook belangrijk dat je direct zichtbaarheid creëert, zowel offline als online.

Bouw financiële buffers op

Hoe ga je het op financieel gebied aanpakken? Als startende en zelfstandig fysiotherapeut ben je je er ongetwijfeld van bewust dat een financiële buffer nodig is om een gezonde onderneming te worden. Toch wordt deze tip vaak onderschat. Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over het uurtarief en wat de marge is van een behandeling? Wellicht heb je de vaste lasten al inzichtelijk, zoals salarissen van medewerkers, de huur en allerlei verzekeringen. Maar heb je ook nagedacht over strategische of beroepsspecifieke zaken en zet je ook een bedrag opzij voor vakanties, pensioen en regelingen als je (langdurig) ziek wordt? Allemaal zaken waar je vooraf al aan moet denken om zorgen in de toekomst te voorkomen. In onze whitepaper vind je meer tips over de noodzakelijke financiële buffer. 

Softwarepakket voor fysiotherapeuten

Een eigen fysiotherapiepraktijk starten én draaiende houden vergt veel tijd en aandacht. Tijd die je eigenlijk liever besteedt aan de behandeling van cliënten. Wie zich niet wil verliezen in alle hectiek, moet het overzicht weten te houden en overwogen keuzes kunnen maken. Met Intramed Compleet heb je als startende fysiotherapeut dit overzicht snel (weer) in handen. Met ons softwarepakket zorgen wij voor een efficiënte, tijdbesparende administratie, zodat jij je volledig kunt toeleggen op de zorg van cliënten. Een eigen fysiotherapiepraktijk starten betekent daarnaast ook dat je moet voldoen aan veiligheidseisen en de wettelijke verplichtingen als de AVG, aan richtlijnen van je beroepsvereniging en aan de afspraken met verzekeraars. Een goed en betrouwbaar EPD zoals Intramed Compleet helpt daarbij en kan je werk op verschillende manieren verlichten. 

Krijg hulp door online demo’s, downloads, cursussen en webinars

Het EPD van Intramed is praktisch ingericht, zodat je daar als startende fysiotherapeut direct mee aan de slag kunt. Om het systeem snel onder de knie te krijgen bieden we hulp in de vorm van online demo’s, downloads, cursussen en webinars. Graag helpen we je op weg om het beste uit het onze software te halen, zodat je er direct efficiënt mee aan de slag kunt. Ons Service Centrum wordt niet voor niets met een 8,5 beoordeeld en daar zijn we trots op! 

Volg een online demo op Intramed Expert