Home Klantverhalen Het starten van een eigen praktijk

Alles goed geregeld voor het starten van een eigen fysiotherapiepraktijk

Fysio Plein West is een nieuwe praktijk voor fysiotherapie in Amsterdam-West. Naast snelle en gerichte behandeling van blessures en pijnklachten, is het verklaren en voorkomen hiervan een belangrijk streven van de praktijk.

Een eigen praktijk start je niet zomaar

Niels Heemskerk (32) is de trotse oprichter van Fysio Plein West: “Op een gegeven moment ontstaat het idee om als fysiotherapeut voor jezelf te beginnen. Jarenlang speelden de gedachten door mijn hoofd om op een dag een eigen praktijk te starten. Nu ik mezelf heb gespecialiseerd en de nodige ervaring heb opgedaan, ben ik er klaar voor. Ik werkte de laatste jaren bij Fysio IJburg in Amsterdam en besprak het idee met mijn manager. Na flink wat goede gesprekken ontstond het plan om vanuit Fysio IJburg een nieuwe praktijk te openen in Amsterdam-West, waar ik voor het grootste gedeelte eigenaar van zou worden.”

“Ik heb mijzelf gespecialiseerd en de nodige ervaring opgedaan,
nu ben ik er klaar voor

De eerste stap

Waar start je als je voor jezelf wil beginnen? Niels vertelt: “Als eerste vroeg ik andere therapeuten wat hun eerste stap was toen zij voor zichzelf begonnen. De belangrijkste tip die ik kreeg was alles goed vastleggen in contracten. Denk aan een maatschapscontract en een huurcontract voor de locatie. Dat klinkt eenvoudig, maar daar ging al snel een jaar overheen. Overleggen en vergaderen moest naast ons reguliere werk gebeuren. Toen dit allemaal was geregeld, begon het pas echt: contracten aanvragen bij zorgverzekeringen, aan de slag met de huisstijl en de website, en bedenken hoe ik tot mijn eerste klanten zou komen.”

Ook maakte Niels keuzes over het bijhouden van de administratie, het opslaan van patiëntgegevens en het maken van afspraken. Hij ging in zee met Intramed. “Die keuze was snel gemaakt”, vertelt Niels. “Bij Fysio IJburg werkte ik al jaren met Intramed. Ik kende het systeem en was er altijd erg tevreden over. Voor mijn eigen praktijk maak ik gebruik van Intramed Compleet waardoor ik zeker weet dat alles op dit vlak goed geregeld is: van het EPD tot het eenvoudig plannen van afspraken, declareren en boekhouden. Ik gebruik Intramed Mobiel voor als ik op een andere locatie werk of onderweg ben. Het grote voordeel daarvan is dat ik mijn patiëntenlijst op elk moment kan inzien. Daarnaast is de AfsprakenApp een groot succes. Klanten vinden het erg prettig om een reminder voor een afspraak te krijgen.”

”Ik gebruik Intramed Compleet
zodat ik zeker weet dat alles op dit vlak goed geregeld is

Droomstart door gelukkige timing en actief klanten werven

Fysio Plein West opende haar deuren op 1 juni 2020. Op dat moment mochten alle praktijken weer open na de eerste coronagolf. “Qua timing kon het eigenlijk niet beter”, aldus Niels. “Door de lockdown waren er flink wat mensen met klachten die een fysiopraktijk zochten. Ik kon dus mooi hulp bieden aan deze stroom van nieuwe patiënten. Verder heb ik mijn eigen netwerk ingezet voor het werven van klanten en ben ik gaan flyeren op straat. Ik houd van contact maken met mensen, dus dit paste echt bij mij. Even een praatje maken met mensen in de wijk en vragen of ze misschien ergens last van hebben. Doordat ik in de zomermaanden ook nog tijdelijk patiënten van collega-therapeuten kon behandelen, had ik de vaste kosten er binnen twee maanden al uit. Een droomstart!”

”Klanten vinden het prettig
om een reminder voor een afspraak te krijgen

“Ook de eerste maanden werken met Intramed is goed bevallen”, gaat Niels verder. “Ik kende het systeem natuurlijk al, maar er zijn toch veel dingen die je moet regelen bij het openen van een nieuwe praktijk. Gelukkig heeft Intramed een behulpzame serviceafdeling. Ik heb een aantal keren contact gehad met de klantenservice, bijvoorbeeld als ik er niet uitkwam bij de eerste keer inloggen of declareren. De wachttijd valt ontzettend mee en de medewerkers nemen de tijd om alles rustig uit te leggen. Als het nodig is kijken ze zelfs op afstand mee op je beeldscherm. Je kan merken dat ze dit al jarenlang doen. Het is een geoliede machine. Hierdoor kon ik snel maximaal gebruikmaken van Intramed Compleet en mijn energie zoveel mogelijk steken in het opstarten van de praktijk.”

Niels Heemskerk, praktijkhouder en fysiotherapeut bij Fysiotherapie Plein West

 

 

 

 

 

 

 

 

In deze praktijk werken ze met:
Intramed Compleet
Intramed mobiel (zit standaard in Compleet)
AfsprakenApp

Heb je een vraag?

We helpen je graag. Bel of mail ons, dan vertellen we je meer.

0182 - 621 191

ma t/m vr: 08.30 – 17.00 uur

Probeer Intramed 3 maanden gratis!

Wil je ook gebruik maken van alle mogelijkheden die Niels heeft? Check dan de opties voor jouw praktijk, of vraag direct een adviesgesprek aan. Wil je in de praktijk kennis maken met Intramed? Nieuwe klanten proberen Intramed Compleet 3 maanden gratis!