Home Klantverhalen Bijblijven door software die meebeweegt

Bijblijven dankzij software die meebeweegt met de branche

Om iets te bereiken wat je nog nooit hebt bereikt, moet je iets doen wat je nog nooit hebt gedaan. Dat is de gedachte die Arthur Smit deed besluiten om zijn eigen praktijk te starten. Op 14 maart 2011 zag Fysiotherapie en Fysiofitness Smit het levenslicht en dus viert de praktijk binnenkort haar tiende verjaardag. Natuurlijk is er in de tussentijd veel gebeurd. Toch is er één ding hetzelfde gebleven: het gebruik van Intramed. “Intramed is de lifeline van de praktijk”, aldus Arthur.

Dossiervorming en financiële administratie in één

Bij het starten van een eigen praktijk komt natuurlijk veel kijken. Toch had Arthur de keuze voor een praktijksoftwarepakket snel gemaakt. Hij vertelt: “In eerdere praktijken waar ik werkte, had ik kennis gemaakt met Intramed en dat beviel goed. Omdat Intramed zowel dossiervorming als financiële administratie bevat, zoals declaraties en retourinformatie, was het voor mij een hele logische keuze. Bovendien is Intramed een bekende naam binnen de branche. Veel nieuwe collega’s hebben er al ervaring mee of worden er gemakkelijk wegwijs in.”

In tien jaar tijd heeft de praktijk een mooi groeipad doorlopen. Waar Arthur in zijn eentje begon, telt Fysiotherapie en Fysiofitness Smit inmiddels tien therapeuten met verschillende specialismen, nemen zij deel in diverse samenwerkingsverbanden en zijn er bijna 4000 tevreden cliënten behandeld. Arthur: “Omdat we hard groeiden,  zijn we overgestapt op Intramed Online. In dit ruimere pakket kunnen we volledig online werken, waardoor patiëntgegevens veilig opgeslagen staan en we ook geen omkijken meer hebben naar updates of back-ups.”

”Geen omkijken meer naar updates of backups én
je patiëntgegevens staan altijd veilig

In een paar klikken het juiste behandelplan

Dat Intramed inspeelt op veranderingen binnen de branche, is voor Arthur een van de pluspunten. Hij vertelt: “Vanzelfsprekend wil je je als praktijk blijven ontwikkelen. Zonder software die daarop anticipeert, lukt dat niet. Het is fijn dat Intramed meebeweegt met ontwikkelingen, bijvoorbeeld met de verwetenschappelijking in de zorg. Hierdoor moet je je handelen steeds meer verantwoorden op basis van meetresultaten. Doordat Intramed richtlijnen ontwikkelt voor bepaalde diagnoses, kunnen wij als therapeut een profiel kiezen en op basis daarvan gemakkelijk een behandelplan uitrollen met een meetinstrument. Hierdoor hebben we binnen een paar klikken het juiste behandelprogramma in het dossier staan, wat de administratie enorm vergemakkelijkt.”

”Veel cliënten hebben moeite hun oefeningen te onthouden,
wij zetten oefenvideo’s klaar die ze thuis kunnen bekijken

Integratie met verschillende tools

Het gebruik van e-health is de afgelopen jaren ook in een stroomversnelling geraakt. Zo maakt Arthur gebruik van koppelingen met verschillende tools, wat zowel therapeuten als cliënten goed bevalt. “Er is een hele categorie cliënten die moeite heeft met het onthouden van oefeningen. Door de koppeling met MijnZorgApp kunnen we video’s van oefeningen maken en versturen. Deze bekijken cliënten dan eenvoudig thuis op hun telefoon of tablet”, aldus Arthur. “Daarnaast krijgen cliënten via MijnZorgApp ook herinneringen voor hun afspraak binnen. Sinds we dit gebruiken, merken we dat het aantal afzeggingen en no shows is gedaald. Cliënten geven zelf aan dat ze die reminders erg prettig vinden.”

Ook wat betreft financiële administratie leveren koppelingen binnen Intramed gemak en tijdsbesparing op. Arthur: “Door de koppeling met ons boekhoudprogramma is het aan het einde van de maand slechts een kwestie van alle afspraken doorboeken en verzenden. Dit versnelt het proces aanzienlijk.”

”Binnen een paar klikken heb je
het juiste behandelprogramma in het dossier staan

Verbonden met cliënten en collega’s

Arthur kijkt tevreden terug op de al tien jaar durende samenwerking met Intramed. Hij vertelt: “Intramed levert tijdsbesparing en gemak op. Je kunt probleemloos vanuit je eigen werkplek in verschillende dossiers kijken. Dit maakt het gemakkelijk om patiënten over te nemen, een collega om een second opinion te vragen of om te checken in dossiers welke behandelingen zijn uitgevoerd. Intramed zorgt er echt voor dat wij als therapeuten verbonden blijven, zowel onderling als met cliënten.”

Arthur Smit, praktijkhouder en fysiotherapeut bij Fysiotherapie & Fysiofitness Smit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In deze praktijk  werken ze met:
Intramed Online
MijnZorgApp

Heb je een vraag?

We helpen je graag. Bel of mail ons, dan vertellen we je meer.

0182 - 621 191

ma t/m vr: 08.30 – 17.00 uur

Probeer Intramed 3 maanden gratis!

Wil je ook gebruik maken van alle mogelijkheden die Arthur heeft? Check dan de opties voor jouw praktijk, of vraag direct een adviesgesprek aan. Wil je in de praktijk kennis maken met Intramed? Nieuwe klanten proberen Intramed Compleet 3 maanden gratis!