Intramed versie 9.24 beschikbaar

29 september 2022  – Het is weer zover! De nieuwste versie van Intramed (versie 9.24) is voor jou beschikbaar.

 

Alle klanten die met Intramed Online/Compleet werken hebben vorige week al bericht ontvangen en zijn of worden de komende tijd overgezet.

 

De klanten die de versie zelf installeren, kunnen deze nu downloaden.

 

Download versie 9.24

Wat is er nieuw en verbeterd?

Nieuw:

 • GGZ: Het gebruik van de ZPM-regelingen rond de zorgvraagtypering en het declareren van ZPM-behandelingen was al geregeld. Nu is ook de export van ZPM-gegevens naar de NZa beschikbaar. Inclusief het inzien van retourinformatie daarover.
 • Multidisciplinaire praktijken kunnen nu in de groepsrechten ook de rechten voor inzien van behandelepisodes door collega’s instellen.

Performanceverbeteringen:

 • Bij het declareren worden gegevens gelocked. Als een andere gebruiker een actie uitvoert waarbij die gelockte gegevens nodig zijn, dan verschijnt een foutmelding (Btrieve 84). Dit hebben we opgelost doordat het declareren vanaf nu in korte transacties wordt uitgevoerd.
 • De mogelijkheid om bij het openen van Intramed automatisch de lijst ‘Behandelepisodes’ te openen is verwijderd. Dit veroorzaakte namelijk vertraging. Wel behoud je de mogelijkheid om de lijst ‘Behandelepisodes’ te filteren op episodes die al een tijdje inactief zijn.
 • Het wijzigen van een eigengemaakte verslagleggingsrichtlijn is sneller geworden.
 • Klanten die D-Pay hebben en ‘bedrag tonen’ in de toolbar gebruiken, zullen zien dat dit bij aanmelden en tussentijds verversen sneller is geworden. Deze activiteit is nu meer naar de achtergrond verplaatst.

Verbeteringen van bestaande functies:

 • Als een toekomstige afspraak wordt verplaatst (ook via knippen-plakken), gewijzigd of geannuleerd, gaat er automatisch een e-mail naar de patiënt. Zo weet de patiënt waar en wanneer de nieuwe afspraak is.
 • ZPM (GGZ):
  • Zowel bij declaraties als bij het versturen van de NZa-export worden DSM-hoofdgroepen 8, 13, 15 en 20 niet meer apart meegenomen. Deze worden onder de DSM-hoofdgroep 23 opgenomen.
  • Voortaan is in de wizard bij het inplannen van een behandeling voor een nieuwe klacht het veld ‘Behandelaar:’ ook bij een ZPM-codelijst te wijzigen. Ook als de patiënt vanaf de aanmeldingenlijst wordt ingepland. Hierdoor is het mogelijk om een vervanger of stagiair te kiezen.
  • In de zorgvraagtyperingenlijst (behandelserie, tabblad ‘3c. Zorgvraagzwaarte’) kun je voordat je de NZa-gegevens exporteert, nog de zorgvraagtypering wijzigen.

 

Ben jij een Mac gebruiker? Vergeet dan niet je workspace te verversen, zodat jij de nieuwste versie kunt zien.

Meer informatie

De complete inhoud van deze versie vind je
in de uitgebreide documentatie in de proactieve help.

Het installatiebestand Intramed 9.24 en/of de releasenotes downloaden

Als je werkt met Intramed Online, dan word je automatisch geüpdatet naar de nieuwste versie.

Heb je een andere hostingprovider, dan kun je daar de aanvraag doen