Intramed versie 9.36 is nu beschikbaar!

Beste klant, 

Het is zover! De nieuwste versie van Intramed (versie 9.36) is voor jou beschikbaar. In dit bericht vind je de hoogtepunten van deze update.

Performance verbeteringen
Met Intramed 9.36 hebben we een aantal performance verbeteringen doorgevoerd in onderdelen waar zware berekeningen worden uitgevoerd over het aantal behandelingen en bijbehorende informatie over vergoedingen.

Je zult op verschillende onderdelen een verbetering van performance ondervinden. Vooral bij het openen van behandelingen, een behandelserie met veel behandelingen of het rapport “behandelingen per maand” hebben we de performance verbeterd.

 

Generieke declaratiestandaard
Natuurlijk houden we je ook graag op de hoogte van onze voortgang: wij zijn er namelijk klaar voor! Op dit moment zijn we bezig met het “ketentesten” met verzekeraars en het servicebureau Infomedics. Deze testperiode wordt uitgevoerd om te verzekeren dat deze nieuwe grote wijziging goed wordt getest en alle facetten aan bod komen zodat jij zonder problemen met de GDS aan de slag kunt.

Wij nemen deel aan de werkgroep invoering GDS vanuit Zorgverzekeraars Nederland/Vektis, en hebben bijdragen geleverd om een testplan met verschillende scenario’s uit te werken. Hierin zijn zo veel mogelijk wijzigingen die de GDS met zich meebrengt doorvertaald. Denk hierbij aan het gebruik van een nieuw veld “lichaamslocatie” om links en rechts aan te duiden bij relevante diagnosecodes (DCSPH).

 

NVLF en Nivel stoppen met Zorgregistratie Logopedie
De NVLF en het Nivel hebben samen besloten om per 2024 te stoppen met de Nivel Zorgregistratie Logopedie. Je hebt hier mogelijk een nieuwsbrief over ontvangen namens de NVLF en Nivel. We hebben daarom de menuopties Export Landelijke Databank Podotherapie en Export zorgregistratie logopedie (NIVEL) binnen Intramed verwijderd.

 

Bedragen toegekend en niet toegekend toegevoegd aan het overzicht van Online declareren
Tijdens onze inspiratiesessie eind vorig jaar hebben diverse gebruikers de wens kenbaar gemaakt om naast het openstaande bedrag ook het bedrag wat door de verzekeraar wordt uitbetaald te kunnen zien in het overzicht van online declareren.

Met 9.36 krijg je de optie om de velden bedrag toegekend en bedrag niet toegekend toe te voegen aan het overzicht bij het scherm Online Declareren. Met deze velden kun je de bedragen die door de verzekeraar zijn toegekend, of juist nog niet, direct van al jouw declaraties in één keer zichtbaar maken.

LET OP: Deze twee bedragen worden niet alsnog uit bestaande retourberichten gehaald, maar vanaf versie 9.36 worden ze vanuit nieuwe retourberichten gevuld.

 

Diversen
We hebben meerdere mooie verbeteringen doorgevoerd. In dit bericht stippen we de belangrijkste aan. De volledige lijst aan verbeteringen staat bij de “Nieuwe mogelijkheden” in de releasenotes. Die zijn te downloaden via deze link.

 

Exports Jeugdhulp
In Intramed 9.35 hebben we een extra export toegevoegd voor jeugdhulp. Hiermee haal je gegevens die je moet rapporteren aan gemeenten makkelijker uit Intramed. Op basis jullie feedback hebben we met Intramed 9.36 extra informatie toegevoegd aan deze exports om je nog meer te helpen:

 

    • De roepnaam van de patiënt;

 

    • De status én het berichttype van het laatste jeugdhulpbericht;

 

    • Het product-commentaar bij het laatste jeugdhulpproduct.

 

 

Overzicht te selecteren behandelrichtlijn nu nog gebruikersvriendelijker

 

In de verslaglegging bij het Behandelplan is het scherm om een behandelrichtlijn te selecteren verbeterd, zodat je nog sneller de juiste behandelrichtlijn kunt opzoeken en instellen.

 

Nieuwe Intramed versie

 

Vanaf 5 maart worden onze klanten die met Intramed Online/Compleet werken, overgezet naar de nieuwe versie. De klanten die de versie zelf installeren, kunnen deze nu downloaden vanaf onze website. Uitgebreide informatie over alle nieuwe functionaliteiten in deze versie lees je hier.

Ben jij een Mac gebruiker? Vergeet dan niet je workspace te verversen, zodat jij de nieuwste versie kunt gebruiken.

Met vriendelijke groet,

 

Team Intramed

 

Schrijf je in voor het Webinar
Vanaf dit jaar presenteren we de nieuwe mogelijkheden niet alleen via de releasenotes, maar ook via een webinar. Je hebt daarmee de mogelijkheid om de nieuwe functionaliteiten in werking te zien en direct vragen te stellen. Via deze link kun je je inschrijven voor het webinar.