Nieuwe Intramed versie 9.37 beschikbaar

Het is zover! De nieuwste versie van Intramed (versie 9.37) is voor jou beschikbaar. In dit bericht vind je de hoogtepunten van deze update. 

Generieke declaratiestandaard (GDS) 

We zijn druk bezig met de ontwikkeling van de nieuwe declaratiestandaard die in juli live gaat. In dit bericht geven we je hier weer een update over.

Achter de schermen zijn we door blijven gaan met het ketentesten van het online declareren via VECOZO en het delen en oplossen van bevindingen.  

Met de nieuwe generieke declaratiestandaard moet er ook een generieke nota-layout komen. Vanuit Vektis is hiervoor een nota ontwerp opgesteld met richtlijnen over de vormgeving en de informatie die op de nota moet komen te staan. Er zijn nog een aantal velden die in komende releases moeten worden toegevoegd.  

In versie 9.37 zullen de volgende velden al zijn toegevoegd aan het nota-ontwerp. Deze zijn ook alvast te gebruiken op de nota’s per declaratieregel: 

  • Lichaamslocatie 
  • Diagnosecode 
  • Machtigingsnummer 
  • Indicatie ongeval 

Wij nemen ook de komende maand weer deel aan de werkgroep invoering GDS vanuit Zorgverzekeraars Nederland/Vektis. 

Aanpassingen HWO en MijnZorgApp online diensten 

In samenwerking met MijnZorgApp (MZA) hebben we een aanpassing doorgevoerd aan de HWO (HuisWerkOefeningen) en MZA online diensten. Een bekende wens bij MZA was om direct vanuit Intramed via één knop naar het juiste gedeelte van de MijnZorgApp omgeving te navigeren. Dat bespaart jou extra zoekwerk! 

De online dienst voor MijnZorgApp is daarom met 9.37 vernieuwd: 

  1. Als je een online dienst ‘MZA’ hebt ingesteld, zie je in de menubalk het icoon van MZA en HuisWerkOefeningen (HWO), waarmee je de diensten direct kunt oproepen.   
  1. Als je een online dienst ‘MZA’ hebt ingesteld, zie je ook in de verslaglegging de beide iconen in de navigatie om deze diensten op te roepen.  
  1. Als je alleen een online dienst ‘HWO’ hebt ingesteld, zie je in de menubalk alleen het icoon van HWO, waarmee je deze dienst kunt oproepen. In de verslaglegging zie je dan dit icoon niet in de navigatie. 

Hiermee gebruik je eenvoudiger de MijnZorgApp online dienst, en kan je sneller naar de juiste plek navigeren. 

Diversen 

We hebben verder een aantal verbeteringen doorgevoerd. In dit bericht stippen we de belangrijkste aan. De volledige lijst aan verbeteringen staat bij de “Nieuwe mogelijkheden” in de releasenotes. Die zijn te downloaden via deze link. 

Opbouw naam declaratiebestand 

VECOZO heeft de eisen aan de naamgeving van het declaratiebestand verscherpt. In deze versie zorgen we ervoor dat jouw declaraties altijd met de juiste bestandsnaam naar VECOZO worden gestuurd. Zo voorkomen we dat jouw declaraties worden afgekeurd.

Als je het declaratiebestand niet direct naar Vecozo verstuurt, maar op je eigen directory laat plaatsen houden we de opbouw naam van het declaratiebestand aan die is ingesteld in de systeeminstellingen.  

Optie toegevoegd bij het Exportontwerp om ook lege regels mee te nemen 

In een eerdere release hebben we op basis van klantmeldingen ervoor gezorgd dat lege formuliervelden ook worden meegenomen. Dit hebben we gedaan zodat je als kwaliteitscontroleur weet welke verplichte velden niet zijn ingevuld in de verslaglegging. We hebben feedback van klanten ontvangen dat het toch beter is als dit optioneel wordt gemaakt.  

Daarom zorgen we er met versie 9.37 voor dat de huidige export de lege formuliervelden niet meeneemt, en voegen we bij het exportontwerp een optie toe om een export te maken waarin de lege formuliervelden wel worden meegenomen. Op deze manier kun je zelf de benodigde informatie via de exports instellen.
 

Nieuwe Intramed versie 

Vanaf 16 april worden onze klanten die met Intramed Online/Compleet werken, overgezet naar de nieuwe versie. De klanten die de versie zelf installeren, kunnen deze nu downloaden vanaf onze website. Uitgebreide informatie over alle nieuwe functionaliteiten in deze versie lees je hier.

Ben je een Mac gebruiker? Vergeet dan niet je workspace te verversen, zodat jij de nieuwste versie kunt gebruiken.

Met vriendelijke groet, 

Team Intramed 

 

 

Vanaf dit jaar presenteren we de nieuwe mogelijkheden niet alleen via de releasenotes, maar ook via een webinar. Je hebt daarmee de mogelijkheid om de nieuwe functionaliteiten in werking te zien en direct vragen te stellen. Via deze link kun je je inschrijven voor het webinar. Kun je er niet live bij zijn? Schrijf je toch in, dan krijg je na afloop automatisch de herhaling toegestuurd.