Intramed versie 9.35 is nu beschikbaar!

Beste klant, 

Het is zover! De nieuwste versie van Intramed (versie 9.35) is voor jou beschikbaar. In dit bericht vind je de hoogtepunten uit deze update. 

Betalen via een digitale betaallink of QR-code 

Met deze release voegen we de mogelijkheid toe om een digitale betaallink toe te voegen middels een link in de nota e-mail en/of een QR-code op de nota. Zo kunnen patiënten direct digitaal de nota betalen via een koppeling met het betaalplatform Mollie, 

Meer informatie over deze nieuwe functionaliteit vind je hier.  

Let op: Om gebruik te maken van deze functie hbeb je Intramed Compleet nodig 

Generieke declaratiestandaard 

Zoals we eerder hebben gecommuniceerd in onze nieuwsbrieven en release informatie hebben we de afgelopen periode hard gewerkt aan de nieuwe declaratiestandaard GDS (Generieke Declaratie Standaard) die gepland stond voor 1 april 2024. De GDS is de vervanger van de huidige PM standaard.
 
Helaas heeft net voor de jaarwisseling een overleg plaatsgevonden met Zorgverzekeraars Nederland en alle softwareleveranciers, en lijkt de totale markt nog niet klaar voor deze datum. Iedereen moet klaar zijn om de GDS te kunnen gebruiken. Daarom wordt de GDS uitgesteld naar 1 juli 2024. 

Intramed zou volgens planning klaar geweest zijn voor de datum van 1 april. We hebben dan ook voor deze release weer dingen toegevoegd voor de GDS. Deze wijzigingen worden pas beschikbaar bij de definitieve omzetting voor de gehele markt. We houden je de komende maanden weer op de hoogte. 

LDF/NIVEL 10.0 en voorbereiding GDS in richtlijnen 

Met versie 9.35 worden er een groot aantal revisies van richtlijnen uitgeleverd. Hieronder staan de belangrijkste wijzigingen. 

Overgang naar de LDF/NIVEL 10.0 export 

Vanaf versie 9.35 voldoet Intramed aan de nieuwe LDF/NIVEL 10.0 specificatie voor het exporteren van gegevens.  Om ervoor te zorgen dat je de exports naar LDF/NIVEL goed blijft uitvoeren is het belangrijk dat je overgaat naar deze nieuwe Intramed versie. 

Maak je gebruik van de LDF/LDK/LDO export? Download dan ook de nieuwste versie van de meetinstrumentenrichtlijn.  

Maak je gebruik van de NIVEL export? Download en installeer lokaal ook de nieuwste versie (6.0) van de PVM module om volgens de nieuwste specificaties succesvol de maandelijkse export uit te kunnen voeren. 

Chronisch ZorgNet en richtlijnen SKF 

Elk jaar geeft het Chronisch ZorgNet nieuwe versies van de meetinstrumenten uit. Dit jaar zijn van de volgende meetinstrumenten nieuwe versies verschenen: 

  • Claudicatiovragenlijst 
  • Hartrevalidatie periodieke vragenlijst (CZN) 
  • COPD periodieke vragenlijst (CZN) 
  • Osteoporose periodieke vragenlijst (CZN) 

Heb jij deze vragenlijsten in eigen formuliersetjes staan? Dan worden deze automatische vervangen door de nieuwe versie bij het updaten van de richtlijnen.  

Heb jij deze vragenlijsten in eigen behandelrichtlijnen staan, maak dan een nieuwe versie van de richtlijn en vervang de vragenlijsten door de nieuwe versie van de vragenlijsten.  

De nieuwe versies van de Intramed richtlijnen zijn gekoppeld aan de nieuwe versies van de Chronisch ZorgNet vragenlijsten. Gebruik jij de Intramed richtlijnen? Dan is na het importeren van de richtlijnen alles ingesteld op de nieuwe versie. 

Aangedane zijde (Links/Rechts) vastleggen voor de GDS declaratie  

Naar verwachting gaat de nieuwe declaratiestandaard (GDS) in vanaf 1 juli 2024. Hierin stuur je ook (indien van toepassing) de aangedane zijde mee.  

Het is al lange tijd mogelijk om in de richtlijnen Fysiotherapie en Oefentherapie de aangedane zijde in de intake vast te leggen. Deze wordt gekoppeld aan het nieuwe veld “Lichaamslocatie” in de behandelserie. Dit veld wordt verstuurd met de declaratie. Zodrade GDS wordt ingevoerd gaat dit veld ook verplicht zijn indien van toepassing. Begin daarom nu al met het invullen van de lichaamslocatie (links/rechts), dan ben je straks gewend aan het proces.  Meer informatie hierover staat in de releasenotes. 

Diversen 

We hebben meerdere mooie verbeteringen doorgevoerd. In dit bericht stippen we de belangrijkste aan! De volledige lijst aan verbeteringen staat bij de “Nieuwe mogelijkheden” in de releasenotes. Die zijn te downloaden via deze link  

Exports Jeugdhulp 

We hebben een extra export toegevoegd voor jeugdhulp. Hiermee haal je gegevens die je moet rapporteren aan gemeenten makkelijker uit Intramed. In deze export vind je onder andere producten met productcode, toewijzingsnummer, gemeenten, ingangsdatum, einddatum en productcategorie. 

Updates ZPM codelijst 

De verrichtingscodes van een ZPM-codelijst zijn geüpdatet met de NZa tarieven van 2024. Dit betreft de updates van release B die NZa eind november 2023 heeft gepubliceerd.  

Verbeteringen Zorgtrajectnummer bij vervolgbehandelseries 

Intramed geeft behandelingen die bij één traject horen  een zorgtrajectnummer,. Bij het declareren van behandelingen die op een vervolgbehandelserie staan, vul je in de declaratie het zorgtrajectnummer van de hoofdbehandelserie in. Hiermee zorgen we ervoor dat alle behandelingen die bij één traject horen netjes onder hetzelfde zorgtrajectnummer vallen. Ook dit zal bij het ingaan van de nieuwe GDS standaard nodig zijn. 

Nieuwe Intramed versie 

Vanaf 24 januari worden onze klanten die met Intramed Online/Compleet werken, overgezet naar de nieuwe versie. De klanten die de versie zelf installeren, kunnen deze nu downloaden vanaf onze website. Uitgebreide informatie over alle nieuwe functionaliteiten in deze versie lees je hier.

Ben jij een Mac gebruiker? Vergeet dan niet je workspace te verversen, zodat jij de nieuwste versie kunt gebruiken.

Met vriendelijke groet, 

Team Intramed  

 

Vanaf dit jaar presenteren we de nieuwe mogelijkheden niet alleen via de releasenotes, maar ook via een webinar. Je hebt daarmee de mogelijkheid om de nieuwe functionaliteiten in werking te zien en direct vragen te stellen. Via deze link kun je je inschrijven voor het webinar. Kun je er niet live bij zijn? Schrijf je toch in, dan krijg je na afloop automatisch de herhaling toegestuurd.