Videobellen binnenkort beschikbaar

19 maart 2020 – In deze bijzondere tijd is het voor de gezondheidssector extra uitdagend om alle patiënten/cliënten van dienst te kunnen zijn. eHealth oplossingen zijn nu belangrijker dan ooit. Daarom zijn wij druk bezig om ervoor te zorgen dat jij alle handvatten krijgt om als therapeut de patiënt ook op afstand te kunnen behandelen. Een belangrijk tool (in ontwikkeling) hiervoor is videobellen.

 

UPDATE 27 MAART 2020: inmiddels is videobellen zowel via MijnZorgApp als de AfsprakenApp beschikbaar!

Videobellen via de MijnZorgApp en de AfsprakenApp

Momenteel zijn wij druk bezig om videobellen uiterlijk eind maart beschikbaar te stellen voor alle therapeuten. Voor Fysiotherapie en Oefentherapie zal dit mogelijk worden in de MijnZorgApp. Andere beroepsgroepen zoals Logopedie en GGZ kunnen hier gebruik van maken via de AfsprakenApp.

Videobellen wordt naar verwachting deze week nog beschikbaar gesteld voor iPhone gebruikers. Momenteel wordt er hard gewerkt om ook Android gebruikers in maart nog deze mogelijkheid te bieden.

Wij begrijpen dat videobellen nu al noodzakelijk is. Totdat het beschikbaar is raden wij je daarom aan gebruik te maken van een aantal gratis beschikbare alternatieven zoals Zoom of Skype. Via de pagina’s over de MijnZorgApp en de AfsprakenApp houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom videobellen.

Directe koppeling met je Agenda

Een groot voordeel van videobellen via de MijnZorgApp en de AfsprakenApp is dat er een directe koppeling is met de agenda van Intramed. Als praktijk moet je in dit geval zelf de code aanmaken met omschrijving eConsult (en de bijbehorende declaratiecode). Praktijken kunnen hiervoor een behandelcode 510 aanmaken in de codelijst die ze gebruiken in Intramed. Op deze manier wordt het videobellen automatisch klaargezet in de app voor deze afspraak. Als therapeut krijg je een reminder voor een gepland videogesprek. Super handig toch!

Mobiel naar mobiel contact

Videobellen via MijnZorgApp of de AfsprakenApp is ook mogelijk van mobiel/tablet naar mobiel/tablet. Dit zorgt ervoor dat je niet afhankelijk bent van een vaste locatie. Maar ook niet van een PC met webcam. Zo kan een behandeling op afstand op elk gewenste locatie plaatsvinden.

Andere eHealth mogelijkheden

In afwachting van het videobellen is het momenteel al mogelijk gebruik te maken van verschillende eHealth mogelijkheden. Zo kun je gebruik maken van de vele oefenvideo’s die je klaar kunt zetten voor je patiënt in de MijnZorgApp.

Meer tips nodig om als therapeut thuis te kunnen werken? Meld je dan zeker aan voor het webinar dinsdag 24 maart aanstaande. Hier geven we je in 40 minuten alle handige tips om thuis te kunnen werken met Intramed.

 

Nu 3 maanden gratis uitproberen

Omdat het nu een onrustige en vreemde periode is en wij weten hoe belangrijk eHealth mogelijkheden nu voor je zijn komen wij je graag tegemoet. Maak daarom gebruik van een drie maanden gratis proefaccount. Deze actie is geldig t/m 30 april. Meld je dus snel al voor de gratis proefperiode en profiteer optimaal van alle mogelijkheden.

Maak je al gebruik van de MijnZorgApp of AfsprakenApp?

Dan is videobellen t/m april geheel gratis zonder verdere verplichtingen. Houd de ontwikkelingen in de gaten en laat het ons weten als je gebruik wilt maken!

Ben je fysiotherapeut of oefentherapeut?

Vraag dan drie maanden een gratis MijnZorgApp proefaccount aan:

MijnZorgApp aanvragen

Ben je logopedist, werkzaam binnen de GGZ of behoor je tot een andere beroepsgroep?

Vraag dan drie maanden een gratis AfsprakenApp proefaccount aan:
AfsprakenApp aanvragen

 

NZa heeft extra verruiming aangebracht voor zorg op afstand. Alle informatie hierover vind je hier.